Mednarodno
četrtek, 16. marec 2017

Svet brez meja

Na ŠOUP se vrača cikel Svet brez meja, ki bo tokrat zaznamovan s predstavitvijo nevsakdanjih izkušenj in tematik z zanimivimi gosti iz tujih in domačih krajev.

Namen letošnjega cikla, v katerem skušamo zaobjeti svet v vseh svojih barvah in raznolikosti, je odpiranje zanimivih in aktualnih tematik za spodbujanje kritičnega mišljenja in širjenja obzorij. S tujimi in domačimi gosti bomo podali nove izkušnje in poglede na svet brez meja, tako državnih kot miselnih,” sporoča Karin Bartolič, sekretarka za mednarodno dejavnost ŠOUP.

 

Na prvem srečanju cikla bo predavateljica iz Turčije predstavila vlogo ženske v Turčiji. Turčija je za mnoge zanimiva turistična destilacija bogate zgodovine, dobre kulinarike in osupljive narave. Večina ljudi pa ne pozna problematike družinskega nasilja in nasilja nad ženskami, ki je v Turčiji iz dneva v dan bolj pereča. Kako je odraščati v takem okolju, kakšni so izzivi in vsakodnevni boji nam bo zaupala Buğçe Naz Ünder. Prisotni bodo lahko prisluhnili neverjetnim dogodkom ter o izkušnjah, da kljub vsemu obstajajo tudi moški, ki se borijo za pravice žensk. Pri tem ne bomo pozabili izpostaviti ponosne lepote Turčije in njihove kulture.

 

Prvo srečanje v ciklu bo potekalo v ponedeljek, 20. marca 2017, od 19. do 21. ure v Študentskem centru Univerze na Primorskem v sodelovanju s Primorskim svetovalnim središčem. Pogovor bo potekal v angleškem jeziku, po dogodku pa bo za prisotne poskrbljeno tudi za degustativno izkušnjo.

 

 

Seznam srečanj (organizator si pridružuje pravico za spremembe termina načrtovanih srečanj):

  1. 20.3.2017 Turčija: družbena vloga ženske v Turčiji.
  2. 6.4.2017 Egipt.
  3. 20.4.2017 Turistične priložnosti Slovenije z vidika španskega turistologa.
  4. 11.5.2017 Arheološko potapljanje v Romuniji.

Pokrovitelj dogodka: Mestna občina Koper

______________________________________________________________________________________________

ENGLISH

Student organization of Primorska is preparing a cycle of debates named World Without Borders, which will be dedicated to the presentation of unusual experiences and topics with interesting guests from foreign and domestic places.

We will start with the presentation with the role of women in Turkey. Turkey is an interesting tourist destination with rich history, good cuisine and nature that will take your breath away. Most people are not aware of the problem of domestic violence and violence against women, which is growing by the day in Turkey. How it is to grow up in such an environment, what are the challenges and daily struggles? We will be able to listen to unbelievable daily events and experiences, and get informed on who is fighting to change the situation. Beside all of this we won't forget to highlight the beauty of Turkey and its culture.

The first meeting will take place on Monday, 20 March 2017 at 7pm in the Student Center of the University of Primorska (Čevljarska 27, Koper). The discussion will be in English and will conclude with some delicious Turkish dishes.