Sociala
ponedeljek, 08. oktober 2018

Študentska krvodajalska akcija Častim 1/2 litra!

Mi častimo, častiš tudi ti?

Študentska organizacija Univerze na Primorskem pod okriljem Študentske organizacije Slovenije ter skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani, Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru in z lokalnimi študentskimi klubi, v okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom »Častim 1/2 litra!« ponovno organizira krvodajalsko akcijo. 

Tokratna jesenska študentska krvodajalska akcija bo potekala cel oktober, kri pa bo možno darovati v različnih krajih po Sloveniji, v organizaciji študentskih organizacij univerz, številnih študentskih klubov in Zveze študentskih klubov Slovenije.

Primorski študentje bodo lahko kri darovali 8. in 9. oktobra 2018 med 7.30 in 11. uro v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost). "Vse študente pozivamo, da se v čim večjem številu odločijo za darovanje krvi in častijo 1/2 litra, s čimer rešujejo življenja," na akcijo vabi Sandra Verdev, vodja projekta na Primorskem in dodaja, da bo za krvodajalce dobro poskrbljeno tudi tokrat, saj bo ob malici prvih sto darovalcev prejelo tudi simbolično darilo.

Brezplačen prevoz

Vse dni je organiziran brezplačen prevoz krvodajalcev do bolnice (iz Kopra na postaji Tržnica (Oli burger) in iz Portoroža pri UP FTŠ). Prvi prevoz je ob 7:30, zadnji ob 10. uri. V torek je organiziran tudi prevoz iz Portoroža (izpred FTŠja ob 9:20). Prijave za brezplačen prevoz iz Izole zbira Klub izolskih študentov in dijakov. Odhodi so predvideni ob 7.30, 8. in 10. uri, prijave pa zbirajo na mail klubizola@gmail.com.

Prijava za brezplačen prevoz je možna preko spletnega obrazca
Donator in izvajalec prevoza je Taxi Port.

Facebook dogodek: Klik

Projekt PreProstoVoljni sofinancira Mestna občina Koper.
Več o krvodajalski akciji si lahko prebereš na www.castimkri.si.

Zanimivo /povezane novice