Sociala
ponedeljek, 16. april 2018

ŠOUPreventiva

Delavnice prve pomoči in zdravstvene preventive.

Študentska organizacija Univerze na Primorskem s študenti in Študentskim svetom UP Fakultete za vede o zdravju od aprila do junija pripravlja projekt ŠOUPreventiva, namen katerega je ozaveščanje in učenje udeležencev nudenja temeljnih postopkov oživljanja (TPO) ter preventivnih ukrepov za ohranjanje in preprečevanje zdravstvenih težav.

Projekt ŠOUPreventiva zajema sklop 9-ih delavnic, ki jih bodo izvajali študenti UP Fakultete za vede o zdravju v sodelovanju z Rdečim križem območne enote Koper. Delavnice bodo potekale vsako sredo od 11. aprila do 13. junija od 14. do 17. ure (razen delavnice dne 13.6., ki se bo odvila od 16. do 19. ure) v večnamenskem prostoru Študentskega centra UP.

Spolno prenosljive bolezni (13.6.2018), izvajalka: Tamara Pavlović
Na delavnici se bo predstavilo spolno prenosljive bolezni, poudarilo najpogostejše ter se povedalo kako se le te pokažejo, kakšni so simptomi in znaki obolenj, pri tem pa bomo predstavili, kako ukrepati če pride do le-teh. V samem predavanju se bo predstavilo tudi zaščitna sredstva in preventiva pred prenosom. Potrebna je prijava TUKAJ.