Splošno
petek, 11. februar 2022

ŠOUP: Študij na Primorskem je najboljša odločitev, ki jo lahko sprejmejo dijakinje in dijaki!

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) smo za bodoče študentke in študente pripravili veliko vsebin tekom informativnih dni. Danes smo objavili kratko foto predstavitev ŠOUP in video predstavitev, ki prikazuje lepote Kopra ter predstavlja delovanje organizacije. Dijakinje in dijake smo seznanili s tem, da delujemo na različnih področjih. Tekom študijskega leta organiziramo številne zabave, legendarno Brucovanje, Mokro Čisto 10ko, izlet z barko po slovenski obali, predavanja z zanimivo vsebino, mednarodne večere za tuje študente, športne dogodke… Obljubljamo, da bomo aktivni tudi v bodoče. Aktivni smo tudi na socialnem področju, ves čas opozarjamo na položaj študentov in organiziramo projekte za socialno ogrožene študente. 

Na ŠOUP s študenti komuniciramo preko vseh družbenih omrežji, kjer se ves čas trudimo ohranjati stik s študenti, nudimo jim vso potrebno pomoč in podporo. Svojo aktivnost in projekte na daljavo smo v obdobju Covida-19 še povečali, ves čas smo opozarjali na stiske, v katerih so se študenti znašli v času epidemije. Kljub epidemiji pa smo se potrudili in pripravili nekaj turnirjev arkadnih iger, ki so jih študenti lahko obiskali na daljavo. 

Po našem mnenju je študij na Univerzi na Primorskem najboljša odločitev, ki jo lahko sprejmejo dijakinje in dijaki oziroma bodoči študenti. Univerza na Primorskem ponuja šest različnih fakultet, ki pokrivajo tako družboslovne kot naravoslovne smeri študija. Na ŠOUP bomo poskrbeli za področje obštudijskih dejavnosti in zagotavljamo, da bo vsako študijsko leto, ki ga bodo študenti preživeli na Obali, pestro ter razgibano. Zaradi svojih naravnih lepot in morja lahko Koper, Portorož in Izola ponudijo edinstveno študijsko izkušnjo, ki se ne moremo primerjati s študijem v drugih krajih po Sloveniji. Vsi tisti, ki še niso prepričani, si lahko ogledajo naša družbena omrežja in odločitev za študij bo zagotovo lažja. 

V spodnjem video posnetku si lahko ogledate lepote Kopra, prostore ŠOUP, v videu je na kratko predstavljeno tudi delovanje Študentske organizacije Univerze na Primorskem. 

»Naša naloga je, da organiziramo projekte in aktivnosti za študente, ki izboljšajo njihovo obštudijsko izkušnjo. Ne smemo pa pozabiti, da moramo ves čas ščititi pravice in interese študentov, ki jih država včasih, morda tudi namerno, pozabi. Takrat ne smemo ostati tiho. Za študentke in študente ter njihovo dobrobit bomo skrbeli tudi naprej.« - Jure Ciglar, predsednik ŠOUP