Splošno
sreda, 22. november 2017

ŠOUP ima novo študentsko predsedstvo

ŠZ ŠOUP je imenovali 4 člane predsedstva - Kristino Tajo Grünfeld, Patricijo Marolt, Damiro Omerčević in Simona Čamernika.

Člani Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) so na svoji 2. redni seji imenovali nove člane Predsedstva ŠOUP. Na predlog predsednika ŠOUP Nassima Djaba, so člani Študentskega zbora ŠOUP imenovali člane študentskega predsedstva - Kristino Tajo Grünfeld, Patricijo Marolt, Damiro Omerčević in Simona Čamernika.

Študentsko predsedstvo sestavljajo predsednik, sekretar za socialo in študentsko problematiko, sekretar za mednarodno dejavnost, sekretar za interesne dejavnosti in sekretar za izobraževanje in študentsko svetovanje.

Kristina Taja Grünfeld, študentka UP FTŠ Turistica in učiteljica jahanja, ki se ob prostem času izpopolnjuje v turističnih projektih doma in v tujini, je svoj mandat sekretarke za socialo in študentsko problematiko pričela v letu 2016 in se nadaljnjega dela v resorju ponovno zelo veseli, saj že načrtuje nove in zanimive obštudijske dejavnosti.

Simona Čamernika veseli delo animatorja in učitelja, zato študira razredni pouk na UP PEF. Kot sekretar za izobraževanje in študentsko svetovanje želi razvijati področje neformalnega učenja in mlade obveščati  o aktualnih temah na področju visokega šolstva.

Damira Omerčević je študentka UP FM, ki je lani že sodelovala na projektih ŠOUP in se seznanila s pripravo in izvedbo projektov obštudijskih dejavnosti. Kot sekretarka za interesne dejavnosti želi izvesti še bolj študentom zanimive dogodke ter spodbuditi sovrstnike k sodelovanju na projektih, saj meni, da se ob tem pridobijo neprecenljjive študentske izkušnje.

Patricija Marolt obiskuje UP FVZ. Svojo vlogo v sklopu vodenja resorja za mednarodno dejavnost snuje k prispevku za dobrobit vseh študentov, tako domačih, kakor tujih ter podporo študentski mobilnosti in izmenjavah v tujini.

Predsednik ŠOUP, Nassim Djaba: “Novo Predsedstvo ŠOUP je ekipa mladih in zagnanih študentov, ki bodo v mandatnem obdobju 2017-2019 soustvarjali študentsko življenje in platformo #imakemysoup, s katero bomo opolnomočili in aktivirali študente in dijake k sodelovanju pri mladinskih projektih.