Interesne dejavnosti
ponedeljek, 15. februar 2021

ŠOUP Call of Duty: Mobile turnir

Battle Royale: brezplačen turnir!

Študentska organizacija Univerze na Primorskem bo v soboto 20. 2. 2021 priredila študentski turnir večigralske igre Call of Duty: Mobile. Igra za mobilne naprave je s preko 250 milijoni prenosov daleč najpopularnejša med študenti. Ob zaključku izpitnega obdobja želimo ponuditi aktivnost, ki bo za študenta atraktivna, razbremenjujoča in medsebojno povezovalna.

PRIJAVA

Prijavijo se lahko le ekipe, ki jih sestavljajo 4 člani (Squad). Prijave bodo odprte od 10.2.2021 do 19.2.2021 oziroma do zapolnitve prostih mest. V primeru, da bodo na turnir prijavljeni 4 člani, vendar se ga zaradi nepredvidljivih okoliščin udeležijo le 1, 2 ali 3 člani ekipe, ekipa sme tekmovati.

Bitka bo potekala trikrat, in sicer na način igre Battle Royale, kar pomeni, da se bo pomerilo do 100 igralcev, razdeljenih v 25 ekip (v vsaki ekipi 4 igralci). Vsak igralec bo imel ves čas opcijo preklapljanja med perspektivama prve (FP) in tretje (TP) osebe. Posamezna bitka bo trajala približno 20 minut. Med bitkami pa bodo imeli igralci na voljo 10 minut časa za sprostitev ter, da kapetani posredujejo posnetek zaslona, ki prikazuje njihovo uvrstitev in uboje. Turnir bo v celoti trajal približno uro in pol.

Facebook event je na voljo tukaj.

Točkovanje bitk

Skupno število točk=(ŠE1-R1+K1) + (ŠE2-R2+K2) +(ŠE3- R3 + K3).
ŠE(1,2,3) - število ekip; R(1,2,3) - uvrstitev ekipe; K(1,2,3) - Kills

Kapetani ekip morajo ob koncu posamezne igre poslati posnetek zaslona, ki prikazuje uvrstitev ekipe. Torej skupno pošljejo 3 posnetke. Naslov za pošiljanje posnetkov je ziga.vintar@soup.si. V zadevo sporočila kapetan napiše "Ime skupine, zaporedna št. bitke" (primer: Gozdarji, 1. bitka).

Pomembno: V primeru, da kapetan ob koncu posamezne igre ne pošlje rezultata, se točke ekipi za to igro ne priznajo in so enakovredne 0.

V objavi končne uvrstitve bodo igralci razvrščeni na lestvici od 1. mesta (največ točk) do 25. mesta (najmanj točk).

Izvedba turnirja

Izvajanje igre bo potekalo na mobilnih telefonih in tablicah (android, ios). V čakalnici (Private Room) bo največ 100 igralcev + spectator, vendar bomo kljub manjši udeležbi turnir izvedli z nižjim številom igralcev.

1. Igralci bodo 15 min pred začetkom prve igre (19:45) na e-poštni naslov prejeli povezavo do "Soup COD:Mobile turnir 1" (povezava do 1. bitke). Naloga članov iste ekipe je da se razvrsti na istem razdelku od 25 skupin. Prva bitka se prične ob 20:00.
Ob zaključku bitke kapetani po e-pošti pošljejo posnetek zaslona (glej Točkovanje bitk).

2. Igralci potem prejmejo povezavo do "Soup COD:Mobile turnir 2" (povezava do 2. bitke). Tekom 10 minutne pavze se tekmovalci ponovno razvrstijo po razdelkih skupin. Igra se bo začela takoj po pavzi. Ob zaključku bitke kapetani ponovno po e-pošti pošljejo posnetek zaslona (glej Točkovanje bitk).

3. Igralci prejmejo še zadnjo povezavo do "Soup COD:Mobile turnir 3" (povezava do 3. bitke) . Tekom 10 minutne pavze se tekmovalci ponovno razvrstijo po razdelkih skupin. Igra se bo začela takoj po pavzi. Ob zaključku bitke kapetani še zadnjič po e-pošti pošljejo posnetek zaslona (glej Točkovanje bitk).

Objava rezultatov

Rezultati bodo objavljeni na ŠOUP Facebook in Instagram strani v roku 15 minut po koncu zadnje igre.
Praktično nagrado prejme vsak član zmagovalne ekipe (najboljša skupna uvrstitev 3 bitk in največ ubojev) = 4 nagrade.

Streaming

Streaming bo potekal preko Šoupovih Facebook in Instagram kanalov. 

Zanimivo /povezane novice