Sociala
torek, 28. november 2023

ŠOUP bo praznike polepšal 30 socialno ogroženim mladostnikom

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) se izjemno dobro zavedamo stisk, ki pestijo mlade v aktualnih razmerah. 

Kljub temu, da se inflacija nekoliko umirja, pa njene posledice občutijo tudi študentke in študenti. Verjamemo, da je naša dolžnost in odgovornost, da smo aktivni na socialnem področju ter pomagamo tistim, ki potrebujejo našo pomoč. 

Že tretje leto zapored smo pomagali 30 socialno ogroženim mladostnikom. Gre za projekt s katerim jasno pokažemo, da nismo pozabili na tiste najbolj ranljive v naši družbi.

Študentska organizacija Univerze na Primorskem je že več let zbirna točka akcije Božiček za en dan, v kateri sodelujejo prostovoljci iz celotne Slovenije. V letošnjem študijskem letu pa smo se, že tretjič zapored, odločili, da bomo še aktivneje sodelovali v akciji in pomagali socialno ogroženim mladostnikom. Naša ekipa je tako pripravila darila za 30 socialno ogroženih mladostnikov.  

Upamo, da smo mladostnikom v stiski s to gesto nekoliko polepšali praznični čas in zaključek koledarskega leta, ki se bliža. Darila, ki smo jih pripravili, so namenjena mladostnikom od 15. do 18. leta starosti. To starostno skupino smo izbrali, ker menimo, da je prevečkrat zapostavljena in najbolj potrebuje našo pomoč.  

"Akcija Božiček za en dan je neverjeten projekt, ki polepša praznike socialno šibkejšim otrokom in starostnikom. V času prihajajočih praznikov je pomembno, da vsaj delno pripomoremo k reševanju stisk tistih, ki potrebujejo našo pomoč. Tudi letos smo se z veseljem vključili v akcijo in pripravili darila za 30 socialno ogroženih mladostnikov. Verjamem, da jim bomo na ta način nekoliko polepšali praznični čas." - Helena Francuz, sekretarka za socialno in študentsko problematiko

bz1d 23.jpeg

Zbirno mesto in izvedbo projekta na ŠOUP izvaja skupina študentov prostovoljcev PreProstoVoljni. Projekt PreProstoVoljni sofinancira Mestna občina Koper.