Interesne dejavnosti
četrtek, 19. januar 2017

S samoobrambo v boj proti nasilju

Društvo naprednih obrambno-borilnih metod (DNOBM) je včeraj v sodelovanju s ŠOUP in UŠZP organiziralo brezplačen tečaj samoobrambe na dogodku »Nasilje obstaja! Kaj sedaj?«.

Seminar je vodil Aljoša Gorup, glavni inštruktor pri Društvu naprednih obrambno – borilnih metod z asistenti. Skoraj 30 udeležencev seminarja se je spoznalo z obrambo pred nasiljem preko teorije in praktičnih vaj. Seznanili so se z osnovnimi položaji in udarci, verbalno samoobrambo ter preizkusili funkcijo lastnega telesa, kot glavnega orodja pri samoobrambi. Demonstrirani so bili različni vzorci obnašanja in pristopi potencialnih nadlegovalcev oz. nasilnežev ter kako nanje odreagirati. Udeleženci so ob koncu seminarja prejeli bone za brezplačno dvotedensko udeležbo na treningih, s čimer bodo lahko utrdili in nadgradili pridobljena znanja. 

 

DNOBM s preučevanjem filipinskih in indonezijskih borilnih veščin tradicionalne tehnike prilagaja modernemu času in predvsem za ulično oziroma realno samoobrambo. Delujejo z namenom širjenja znanja o samoobrambi in posamezniku ponudijo sposobnost braniti se fizičnih napadov v različnih okoliščinah ter tako ohraniti osebno varnost. Če bi se radi tudi sami naučili samoobrambe najdete več informacij in urnik treningov na spletni strani http://www.dnobm.com/.

 

Zanimivo /povezane novice