Šport
petek, 19. april 2019

Rektor ponosen na športnike UP

Tudi športniki UP imajo veliko zaslug, da se dober glas o univerzi širi daleč naokrog.

Danes je rektor Univerze na Primorskem (UP) prof. dr. Dragan Marušič sprejel športnice in športnike, ki so v zadnjih tednih več kot uspešno zastopali barve UP doma in v tujini. Kljub temu, da UP ne sodi med večje evropske univerze, imajo prav športniki veliko zaslug, da se dober glas o univerzi širi daleč naokrog in zato zadnje čase vabila iz tujine kar dežujejo


Študentke in študenti UP so v zadnji dveh mesecih na domačih državnih univerzitetnih prvenstvih osvojili zlate medalje v tenisu, badmintonu, biljardu in celo v dvigovanju uteži, košarkarji 3x3 pa so se s srebrnimi kolajnami vrnili z mednarodnih ASA iger v Izraelu. Poleg tega se je prejšnji teden skoraj 100-članska ekipa UP udeležila Istrskega maratona, futsal reprezentanca primorske univerze pa je sodelovala na mednarodnem malonogometnem turnirju v Varaždinu. 

Zato se je športnicam in športnikom rektor danes zahvalil, poudaril, da je Univerza na Primorskem ponosna nanje ter jim obenem ponudil konkretno podporo za v bodoče. Že v bližnji prihodnosti namreč najboljše košarkarje UP čakajo še tri pomembna tekmovanja. Udeležili se bodo prestižnega mednarodnega univerzitetnega turnirja v ruski prestolnici Moskvi, Evropskega univerzitetnem prvenstvu v košarki, ki bo v Portu, ter Evropskem univerzitetnega prvenstva v košarki 3x3, ki bo potekalo v poljskem Poznanu. Odbojkarji na mivki bodo pa obiskali mednarodni turnir v Salzburgu in najbrž tudi podobno prireditev v Mestrah. 

Višek športne sezone za UP pa bosta obe evropski univerzitetni prvenstvi, ki jih bomo v Kopru gostili poleti. Med 20. in 27. julijem bosta namreč na sporedu Evropski univerzitetni prvenstvi v vaterpolu in v odbojki na mivki.