Splošno
ponedeljek, 27. februar 2023

RED BULL DOODLE ART

Rad ustvarjaš in pustiš svoji domišljiji prosto pot? Potem je Red Bull Doodle Art zagotovo zate.

Gre za globalno tekmovanje v čečkanju, slovenskega zmagovalca pa peljemo na svetovno finale v Amsterdam!

Letošnja izvedba Red Bull Doodle Arta bo v tekmovanje vpeljala Web3 in NFT-je. Vsi tekmovalci, ki boste oddali ustrezno čečkarijo, boste prejeli svoj NFT! Državni zmagovalec bo poleg povabila na svetovni finale dobil tudi digitalni zbirateljski predmet.

Prva faza: Oddaja prijave

Prijavno obdobje traja od 1. februarja in vse do 31. marca. Svojo čečkarijo lahko ustvarjaš na belem papirju ali v uradnem Red Bull Doodle Art okvirju, svojo stvaritev pa moraš oddati na uradni spletni strani.

Želiš najti inspiracijo ali izpiliti tehniko risanja? Kreativne delavnice z Mašo in Laro (custom_superge) bodo potekale:

  • 1.3. – Avla Filozofske fakultete v Mariboru
  • 2.3. – Prostori ŠOUP v Kopru
  • 11.3. – Big Bang BTC
  • 14.3. – Avla Naravoslovno-tehniške fakultete Ljubljana

Druga faza: Izbor finalistov

Umetnine oddane, sedaj je čas, da jih pod drobnogled vzame strokovna žirija, ki jo med drugimi sestavljajo Andrej Bučar, ki ga verjetno poznaš pod umetniškem imenom Drill, in Maša ter Lara, ki navdušujeta z unikatnimi supergrami @custom_superge. Izmed vseh prijavljenih del bo izbranih 20 čečkarij, ki se bodo uvrstile na državni finale.

Tretja faza: Državni finale

V tretji fazi bo nacionalna žirija ponovno pregledala dvajset del finalistov in izbrala umetnika, ki bo Slovenijo predstavljal na svetovnem finalu. Dela bodo ocenjena na podlagi ustvarjalnosti, umetniške spretnosti in izražanje ljubezni do življenja. Finale se bo odvil 12. aprila v Aula Cafe, več informacij pa razkrijemo kmalu. ;)

Vabljeni k prijavi!