Šport
petek, 09. november 2018

Prvi tehnični obisk bo namenjen odbojki na mivki

EUSA Evropska univerzitetna prvenstva 2019

V ponedeljek nas bo obiskal Adrian Paço, tehnični delegat Evropske univerzitetne športne zveze EUSA za odbojko na mivki. Skupaj z organizatorji Evropskega univerzitetnega prvenstva, ki bo v novem parku za odbojko na mivki v Kopru potekal konec julija leta 2019, bo obiskal vsa prizorišča prvenstva.


V spremstvu ekipe Univerzitetne športne zveze Koper UŠZP si bo delegat ogledal nova igrišča za odbojko na mivki, obiskal bo objekte, kjer bodo športniki in športnice iz vseh koncev Evrope prihodnje leto nastanjeni, preveril pa bo tudi glede nastanitve sodnikov, delegatov in ostalih funkcionarjev ter si ogledal prizorišče svečane otvoritve prvenstva.

Poleg tega bodo Portugalca sprejeli pri županu Mestne občine Koper, kot tudi pri rektorju Univerze na Primorskem. Ta ogled bo za organizatorje EUC Koper 2019 zelo pomemben, saj je del uradnega programa prvenstva in predvsem zato, ker bomo šele po koncu tehničnega obiska podrobno vedeli, kaj vse bodo morali v naslednjih mesecih še storiti.

Obisk gospoda Paca bo prvi od še vsaj dveh podobnih, ki se obetata v bližnji prihodnosti. Že decembra nas tako čaka še tehnični pregled objektov in prizorišč za prvo Evropsko univerzitetno prvenstvo v vaterpolu, ki ga bomo istočasno kot tisto v odbojki na mivki prihodnje poletje gostili v Kopru.

V letu 2019 pa nas čaka tudi obisk tehničnega delegata za floorball, saj bomo nato leta 2020 v Kopru gostili tudi Svetovno univerzitetno prvenstvo v tej zanimivi športni panogi.