Izobraževanje
sreda, 29. september 2021

Prvi študijski teden

Začenja se novo študijsko leto, ki ga na ŠOUP že nestrpno pričakujemo.

Na ŠOUP, tako kot vsa pretekla leta, pripravljamo aktiven in pester prvi študijski teden. 

Prvi študijski teden se je letos začel že 28. 9. 2021, ko smo pozdravili vse tuje študente, ki so prišli na Univerzo na Primorskem in jim predstavili naše delovanje ter aktivnosti v preteklosti. 29. 9. in 30. 9. pa bodo tuji študenti pri nas lahko uredili subvencionirano študentsko prehrano. Takrat jim bomo zagotovili tudi vse potrebne informacije o študiju, življenju v Kopru…

Tekom prvega študijskega tedna bo na ŠOUP stojnica, na kateri bomo študentom na voljo za vse informacije, ki jih potrebujejo ob začetku leta. Študenti bodo prejeli letake, ki bodo vsebovali dogodke v prvem študijskem tednu, osnovne informacije o organizaciji, informacije o prostovoljstvu, Varuhu študentovih pravic...

Pozdrav predsednika ŠOUP in brezplačne palačinke!

V petek, 1. oktobra, bo predsednik ŠOUP, skupaj z vodstvom UP, ob 10. uri nagovoril vse študentke in študente Univerze na Primorskem. Pozdrav bodo preko povezave prenašale različne fakultete. Na prvi študijski dan bo ŠOUP poskrbel tudi za brezplačne palačinke, ki jih bodo delili v sodelovanju s podjetjem Malinca.

Nasledni dan, 2. oktobra, bomo ŠOUP predstavili na zabavnem dnevu UP v San Simonu. Tudi tam bodo študentom na voljo vse informacije o našem delovanju, poskrbeli bomo tudi za FOTO POINT.

Stand up večer ŠOUP – Perica Jerković, Marko Žerjal, Žan Papič

ŠOUP vabi študente UP in FPP na stand up večer s Perico Jerkovićem, Markom Žerjalom in Žanom Papičem.

VSTOPNINE NI!

Obvezna pa je predhodna prijava na tej povezavi.

STAND UP večer bo potekal v torek, 5. oktobra 2021, ob 20. uri v Taverni Koper.

Perica Jerković je eden najbolj izkušenih stand-up komikov pri nas. Od leta 2003 je zabeležil okrog 2000 nastopov v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni Gori, pa tudi v Grčiji in Angliji. Rojen je leta 1978 v Derventi, mladost je preživel v Kopru, zadnjih petnajst let pa živi in ustvarja v Ljubljani.

Marko Žerjal je stand up komik iz Kopra. Za njegov humor se pravi, da je analitičen in pronicljiv. Z njim ne prizanaša nikomur, še posebej samemu sebi. Od leta 2014 je nastopal že povsod po Sloveniji, dvakrat tudi na Festivalu komedije Panč. Poleg stand-upa se ukvarja tudi s snemanjem zabavnih youtube videov, kot recimo serij Bednik, kjer pove še tisto kar je pozabil povedat na odru ...

Žan Papič je tiste vrste človek, ki se mora stalno malo držati nazaj, da imamo drugi sploh šanso. Genij, ki ga je mati narava ošibila z lenobo, ker bi drugače bil predober. Večino časa je živel v Sežani, ki je pomemben del njegovega ustvarjanja, saj sta si Kosovelom precej dobra, potem pa se je odpravil iskat sebe najprej v Ljubljano in nato še v Avstralijo. Nekaj je študiral, ampak je nato ugotovil, da mu je bil na študijskem programu Slovenistike pravzaprav všeč samo en predmet, no, del enega predmeta…

Za udeležbo na dogodku bo potrebno izpolnjevati PCT pogoj. Ob prihodu bo potrebno izkazati status študenta z veljavno študentsko izkaznico ali elektronskim indeksom (na pametnem telefonu - ŠIS/VIS).

Študentski večer na ŠOUP

Na ŠOUP za študente pripravljamo študentski večer! Prijavi se na tej povezavi in igraj z nami!

Odločili smo, da v četrtek, 7. 10. 2021 ob 20. uri pripravili Študentski večer za vse ljubitelje namiznih družabnih iger, Fife, drugih Xbox iger ter tudi iger s kartami (Briškola, poker…).

Zagotavljamo ti dobro glasbo in super zabavo. Tudi ob pričetku študijskega leta je potrebno najti čas za sprostitev! 

Večer bo potekal v prostorih ŠOUP na Čevljarski 27 v Kopru.

Predhodna prijava je obvezna, število mest je omejeno, udeležba pa je za študente brezplačna! 

Poskrbljeno bo tudi za pijačo in manjše prigrizke, ki se priležejo ob igranju družabnih iger. Na dogodek lahko prineseš tudi svojo pijačo!

Krvodajalska akcija Častim 1/2 litra! 

Vseslovenska študentska krvodajalska akcija »Častim 1/2 litra!«

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in PreProstoVoljni v okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom »Častim 1/2 litra!« vabi na krvodajalsko akcijo na Primorskem. 

Tudi letošnja akcija se bo izvedla prilagojeno, skladno z ukrepi za preprečevanje prenosa SARS-CoV-2. Na Primorskem bo kri možno darovati v torek, 5. 10 in petek, 8. 10 med 8.30 in 10.00 v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost). 

Za udeležbo na akciji se je obvezno potrebno preko telefona PREDHODNO NAROČITI na odvzem krvi. Po prijavi boste prejeli sms vabilo, v katerem boste naprošeni za povratni klic, da zdravstveno osebje preveri vaše pogoje (ustreznost) in da individualno uskladite termin prihoda. 

"Tudi letošnje leto predstavlja velik izziv saj celotno naše življenje krojita korona virus in epidemija, zato je še toliko bolj pomembno, da si pomagamo. Solidarnost je v tem tisti element, ki nas povezuje in ohranja optimizem. Darovanje krvi rešuje življenja, zato vas vabimo, da skupaj častimo kri tudi letos," na akcijo skupine PreProstoVoljni vabi vodja projekta na Primorskem Tamara Crnjac.

Za dodatne informacije lahko pokličete neposredno na (05) 660 62 39 ali kontaktirate info@soup.si

Mi častimo, častiš tudi ti?

Veselimo se novega študijskega leta in vam obljubljamo pestro ter zanimivo dogajanje.

Zanimivo /povezane novice