Šport
torek, 11. julij 2017

Prvi EU univerzitetni pokal v vaterpolu gosti Koper

Na olimpijskim bazenu Žusterna se je včeraj uradno začel prvi evropski univerzitetni pokal v vaterpolu, ki bo trajal do nedelje, 16. julija 2017.

Evropski univerzitetni pokal v vaterpolu je v vlogi gostitelja otvoril prorektor Univerze na Primorskem prof. dr. , dobrodošlico pa so občinstvu in udeležencem podali še predstavniki Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA), Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) ter Mestne občine Koper (MOK).

 

Uvodni dan namenjen spoznavanju mesta in tekmovalcev

 

Prvi uradni dan prvenstva je minil brez dvobojev. Ekipe so se namestile v Motelu Port in Hostlu Villa Domus, se spoznale s pravili pokala in se udeležili otvoritvene slovesnosti. Že jutri pa bo šlo zares, saj se bo ob 19. uri pričela prva tekma pokala, v kateri se bosta pomerili ekipi iz Madžarske in Hrvaške.

 

Za naziv najboljšega med študentskimi ekipami v Evropi se bori šest univerz iz šestih držav, in sicer, poleg Slovenije, še Francija, Makedonija, Madžarska, Hrvaška in Srbija. Tekme bodo potekale od torka, 11.julija do sobote, 15. julija, med 19. in 22. uro. Vse tekme, v kateri bo igrala vaterpolo ekipa Univerze na Primorskem, bodo potekale ob 21. uri.

 

Vsi ogledi tekem so brezplačni. Razpored tekem je objavljen na uradni spletni strani pokala, tekmovanje pa bo možno spremljati tudi preko različnih družbenih omrežij (@EUSAWaterPoloCUP2017). 

 

Tekmovanje izvaja Univerzitetna športna zveza Primorske v organizaciji s Slovensko univerzitetno športno zvezo ter podporo in pokroviteljstvom Mestne občine Koper, Univerze na Primorskem in Študentske organizacije Univerze na Primorskem.

 

SEZNAM UDELEŽENCEV

Univerza v Lyonu (FRA)

Univerza v Splitu (CRO)

Univerza za tehnologijo in ekonomijo, Budimpešta (HUN)

Univerza Cirila in Metoda, Skopje (MKD)

Univerza na Primorskem (SLO)

Univerza v Beogradu (SRB)