Izobraževanje
ponedeljek, 04. februar 2019

Projekt Martin Krpan išče študente

Brez izgovora Slovenija program izvaja za učence v osnovnih in srednjih šolah.

Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija že trinajsto leto izvaja preventivne delavnice za učence v osnovnih in srednjih šolah. Skupaj s številnimi partnerskimi organizacijami skrbimo za promocijo zdravega življenjskega sloga in odgovornega odnosa do okolja, spodbujamo h kvalitetnemu preživljanju prostega časa ter stremimo k opolnomočenju mladih za lažji prehod v svet odraslosti. 

O programu Martin Krpan

Program Martin Krpan se osredotoča na razvijanje socialnih spretnosti mladostnikov, poleg tega pa se dotika tudi preventive zasvojenosti na področju alkohola in tobaka. Preko interaktivnih delavnic mlade opremi s potrebnimi veščinami, s pomočjo katerih se bodo znali soočati z različnimi življenjskimi preizkušnjami, se upreti vrstniškemu pritisku ter nasploh sprejemati zdrave odločitve. Program je v prvi vrsti namenjen učencem zadnje triade. Preko interaktivnih delavnic se mladi urijo v različnih socialnih veščinah, pridobivajo nova znanja ter spoznavajo drug drugega.

K sodelovanju za izvajanje programa Martin Krpan vabijo vse zainteresirane študente pedagoških ali drugih družboslovnih programov. Izkušnje z izvajanjem delavnic so zaželene, ne pa nujne. Delavnice se bodo izvajale v osnovnih šolah v Primorski regiji, v obdobju od meseca marca do konca meseca maja. Plačilo za opravljeno delo se študentu izplača preko študentske napotnice.

Od študenta pričakujejo:

  • udeležbo na uvodnem sestanku s koordinatorjem programa,
  • izvedbo najmanj 5 delavnic po programu Martin Krpan,
  • resnost, odgovornost in komunikativnost.

V kolikor se zanimate za izvajanje programa Martin Krpan, svojo pripravljenost za sodelovanje sporočite na e-naslov nina.kapelj@noexcuse.si.

Zanimivo /povezane novice