Sociala
sreda, 14. februar 2018

PreProstoVoljni pust preživeli z upokojenci in otroci

Medgeneracijsko pustovanje v Izoli.

Prostovoljci Študentske organizacije Univerze na Primorskem smo včeraj skupaj z otroci iz vrtca Mavrica enota Školjka obiskali Dom upokojencev Izola, v popoldanskem času pa smo pustno vzdušje nadaljevali v Študentskem centru Univerze na Primorskem v Kopru.

Skupaj z varovanci doma upokojencev smo pripravili pustno rajanje, kjer ni manjkalo dobre glasbe, plesa, krofov in nasmejanih obrazov. Prostovoljci smo se kasneje odpravili v Koper, kjer smo za mimoidoče in obiskovalce študentskega centra poskrbeli za sladko pustno presenečenje iz pekarne Žito.

»Spodbujanje medgeneracijske solidarnosti je eno glavnih vodil skupine prostovoljcev PreProstoVoljni, ki na ŠOUP-u deluje že osmo leto. Solidarnost in sodelovanje v povezavi z medsebojnim spoštovanjem med generacijami lahko pripelje do odličnih rezultatov, saj imajo pripadniki ene generacijske skupine ravno tisto, česar drugim primanjkuje. Starejši imajo vrsto življenjskih izkušenj, so vir idej in nasvetov za mlajše, ki imajo po drugi strani več elana, večinoma pa tudi idealizma. Pustno rajanje, ki smo ga pričarali otrokom in varovancem doma je bila tako za njih kot tudi za nas nepozabna izkušnja, polna dobre volje in srčnosti. Nadejam se, da bomo tudi v prihodnje izpeljali še več takšnih projektov,« sporoča Sandra Verdev, vodja projekta PreProstoVoljni.

Kot prostovoljec na medgeneracijskem pustovanju že četrto leto sodeluje tudi študent Matija Jenko. »To je dobra izkušnja zame kot študenta Pedagoške fakultete, saj sem v stiku z otroki, kar pripomore k mojim izkušnjam. Poleg tega k vzdušju pripomorejo tudi varovanci doma upokojencev. Na njihovih obrazih je vidno veselje, zato naslednje leto zagotovo spet pridem,« pravi.

Skupina PreProstoVoljni v svoje vrste vso leto vabi tiste, ki bi želeli svoj čas nameniti prostovoljnim, dobrodelnim aktivnostim. V kolikor bi želeli sodelovati nam lahko vaš interes sporočite na prostovoljstvo@soup.si.

Fotogalerija

Zanimivo /povezane novice