Šport
sreda, 26. september 2018

Predstavitev EUC Koper 2019 na EUSA konvenciji v Kranjski gori

EUSA Univerzitetna evropska prvenstva 2019

Zadnji konec tedna je v Kranjski gori potekala konvencija Evropske univerzitetne športne zveze EUSA, ki so se je udeležili tudi predstavniki Univerzitetne športne zveze Primorske. Konvencija je bila namenjena gostiteljem evropskih univerzitetnih prvenstev (EUC) v letu 2019. 

Poleg predstavnikov gostiteljev EUC so se dogodka udeležili tehnični delegati in člani medicinske komisije. Posebej pomembna je bila tudi prisotnost organizatorjev evropskih univerzitetnih prvenstev v zadnjih letih, saj so njihove izkušnje več kot dobrodošle.  Tudi z njihovo pomočjo so bili predstavljeni primeri dobrih praks iz preteklosti. Prihodnje leto bo namreč na vrsti kar 23 Evropskih univerzitetnih prvenstev, oziroma bodo EUC izpeljana v 23 športih. 

Konvencija se je začela s seminarjem za člane tehničnih in medicinskih komisij, govora pa je bilo tudi o različnih vidikih organizacije EUC – splošni predstavitvi, pravilih in tehničnih zahtevah, prostovoljcih, sistemih registracije in akreditacije ter zdravstveno-medicinskih zahtev. 

Konvencije sta se v imenu UŠZP udeležila Seit Demiri in Patrik Peroša v vlogah predsednika Izvršnega in Organizacijskega odbora EUC Koper 2019. Na konvenciji sta uspešno predstavila dosedanje delo in načrte za prihodnje mesece, vse do starta EUC v vaterpolu in odbojki na mivki (julija 2019). 

Opravljen je bil tudi sestanek s tehničnim delegatom za prvenstvo v odbojki na mivki Adrianom Paço. Tehničnega delegata so ob tej priložnosti povabili na inšpekcijski obisk, ki bo že v novembru. Sledil je še sestanek tudi s športnim menedžerjem EUSA Besimom Aliti, ki je obljubil vso podporo EUSA pisarne pri organizaciji dogodkov v Kopru. 

Poleg tega so prisotni počastili Mednarodni dan univerzitetnega športa (IDUS), Evropski teden mobilnosti in Evropski teden športa, v neformalnem delu pa so promovirali kampanjo #beActive skozi športno druženje.


Zanimivo /povezane novice

mladi upi
27.10.2020

Razpis Mladi upi 2020

Do 10. 11. 2020 razpis za podporo mladim talentom iz vrst umetnosti, znanosti in (para)športa.

ŠOUP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamuditi


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/soup/domains/soup.si/tmp) in Unknown on line 0