Sociala
torek, 31. marec 2020

Poziv zasebnikom, ki oddajajo ležišča študentom

Pomagajte premostiti nastalo finančno stisko!

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) poziva zasebnike, ki oddajajo ležišča slovenskim in tujim študentom Univerze na Primorskem, da jim pomagajo premostiti nastalo finančno stisko do zaključka ukrepov za zajezitev nalezljive bolezni COVID-19.

Stiska študentov Univerze na Primorskem je še toliko bolj pereča, saj je problematika študentskih nastanitev na Obali obsežna. Zaradi kroničnega pomanjkanja ležišč v študentskih domovih, je bivanjska problematika študentov UP zelo zaskrbljujoča. V študentskih domovih biva manj kot 8 % študentov, povprečje se v drugih središčih giblje okoli 16 %.

Prav tako je veliko število študentov Univerze na Primorskem tujih študentov, ki so trenutno tudi v veliki stiski. Nekateri se ne morejo več vrniti domov, opravljati študentskega dela, poleg tega pa niso upravičeni do pomoči, saj niso rezidenti Republike Slovenije.

“Na ŠOUP se zavedamo položaja, v katerem so se mnogi študenti znašli. V tem trenutku je še posebej pomembno, da ne pozabimo na tiste, ki so nastanjeni pri zasebnikih. Pozivam vse zasebnike, da se s študenti dogovorijo o nadaljnjem plačevanju najemnine. Smiselno je razmisliti o tem, ali bodo študenti najemnine oproščeni ali bodo zasebniki predlagali vsaj polovično zmanjšanje najemnine. Vsekakor si želim, da zasebniki razumejo stisko študentov, saj so nekateri ostali povsem brez prihodkov,” poziva Jure Ciglar, predsednik ŠOUP in dodaja, da se bodo predstavniki študentov tudi naprej trudili poiskali čim bolj ugodne rešitve za aktualni položaj študentov v Sloveniji.

Video poziv

 

Zanimivo /povezane novice