Splošno
ponedeljek, 26. oktober 2020

Pismo predsednika ŠOUP študentom UP

ŠOUP kljub epidemiji vsem študentom na voljo za pomoč.

Drage študentke in študenti Univerze na Primorskem,

že nekaj časa je jasno, da smo se znašli sredi drugega vala epidemije bolezni COVID-19. Letošnje študijsko leto, ki bo za prav vse od nas predstavljajo resen izziv, se je tudi pričelo v drugačnih okoliščinah, kot je to bilo v navadi doslej. Kljub vsemu smo na ŠOUP ves čas budno spremljali situacijo in vam, študentom, ponujali vse informacije, ki ste jih potrebovali ob začetku leta. Skrb za študente tudi v trenutnih razmerah ostaja naša prioriteta, ki jo razumemo kot naše glavno poslanstvo.

Vem, da je veliko takšnih, ki se soočate z različnimi izzivi in ste se v času epidemije znašli v stiski. Vem tudi, da je bil za mnoge izmed vas prvi val epidemije izjemno stresen. Zagotovo ni bilo enostavno spremljati vseh napotkov, ki so nam jih posredovale pristojne institucije. Študijski proces se je začel odvijati na daljavo, socialnih stikov je bilo bistveno manj, študentskega dela v nekaterih panogah praktično ni bilo več …

 A najpomembneje je, da ste se v času prvega vala z vsemi naštetimi ovirami pogumno spopadli in jih tudi preskočili. Ne dvomim v to, da bomo študentje znali stopiti skupaj tudi v trenutni situaciji. Pomembno je, da ohranjamo stik, pokličemo svoje bližnje in ne pozabimo na to, da je človeštvo v zgodovini premagalo veliko podobnih izzivov. Prepričan sem, da tokrat ne bo nič drugače.

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) bo tudi v tem težkem in neobičajnem času vsem študentom na voljo. Vedno nam lahko pišete na e-pošto info@soup.si ali pokličete na telefonsko številko 031 452 000, ki bo delovala vsak delovni dan med 12. in 14. uro. Dobrodošla so vsa vaša vprašanja; tista, povezana s študijem ali pa tista, ki so povezana z življenjem na Primorskem v času epidemije. Danes sicer za obdobje 14 dni res zapiramo svoja vrata, a ostajamo odprti za vse tiste, ki potrebujete pomoč!

V okviru Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), znotraj katere ŠOUP deluje, si bomo še naprej prizadevali za izboljšanje položaja študentov. Neprestano komuniciramo s pristojnimi institucijami in jih opozarjamo na stiske, v katerih ste se znašli vsi tisti, ki vas z današnjim dnem ponovno izseljujejo iz študentskih domov. Poskušamo poiskati rešitve za vaš trenutni položaj in hkrati zagotoviti vsem študentom enakopravno obravnavo ter kakovosten študijski proces.

Pomembno je, da nas v teh časih ni strah. Panika nikakor ne sme postati del našega vsakdana. Ostanimo mirni, skrbimo zase in za svoje bližnje in poiščimo pomoč, če jo potrebujemo. Verjamem, da bomo skupaj premagali virus in zelo kmalu ponovno sedli v predavalnice ter se družili na študentskih dogodkih, kjer prav gotovo ne bo manjkalo smeha in dobre volje. Do takrat pa spremljajte naša družbena omrežja in spletno stran, kjer vas bomo obveščali o dogodkih, ki bodo izvedeni na daljavo, ne pozabite na smeh in dobro voljo, ki je v teh trenutkih še ena izmed redkih svetlih točk, predvsem pa - ostanite zdravi!

Jure Ciglar, predsednik ŠOUP