Šport
torek, 06. november 2018

Pedagoški ledeniki na prvenstvu v Ljubljani

DUP v curlingu 2018/2019

V ponedeljek, 5. novembra 2018, je Ledena dvorana Zalog na Hladilniški poti 36 v Ljubljani gostila prvi del Državnega univerzitetnega prvenstva v curlingu za tekoče študijsko leto. Po zaključku uradnega treninga se je odvijal skupinski del tekmovanja, katerega se je udeležilo 20 študentskih moštev. Vsa moštva so se pomerila v petih predtekmovalnih skupinah. 

Univerzo na Primorskem so zastopali ‘’Pedagoški ledeniki’’ (Miha Štilec, Matic Lozinšek, Tadej Trampuš in Lovrenc Habe), ki so se tekmovanja udeležili že prejšnje študijsko leto 2017/2018 in zasedli odlično 6. mesto. Letos so se ponovno podali na led, kjer so se v dveh tekmah borili s favoriti prvenstva in si priborili zmago enega niza. 

Izjava Lovrenca Habeta: ‘’Bilo je zabavno, predvsem mrzlo kar odlično pristaja imenu dvorane (Ledena dvorana). Štirje od nas so na tekmovanju bili že lani in lahko rečem, da smo letos nastopili veliko bolj sproščeno v primerjavi z lanskim letom. Vseh pet se nas je odlično ujelo, kar se je izkazalo pri dobljenemu nizu proti favoritom prvenstva, kar nam je v ponos. Po tekmovanju je sledilo druženje z zmagovalci.’’

Ekipa UP je s svojimi nastopi zaključila v skupinskem delu tekmovanja. Drugi del pa bo potekal 12. novembra 2018, ko se bodo nadaljevali izločilni boji in bomo izvedeli kdo bo prejel naziv državnega prvaka v curlingu za leto 2018/2019.