Sociala
sreda, 22. marec 2017

Otrok in mladostnik na prelomu novih spoznanj

Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije vabi na 8. kongres z mednarodno udeležbo, ki bo potekal v petek, 7. in soboto, 8. aprila 2017 v Ljubljani, na Teološki fakulteti, Poljanska cesta 4.

Kongresa se bo, kot plenarna predavateljica pridružila ugledna znanstvenica dr. Nadia Bruschweiler-Stern, specialistka razvojne pediatrije in pedopsihiatrije, ustanoviteljica in direktorica centra Brazelton v Ženevi, v Švici.

 

Njeno klinično delo in poučevanje zajema najzgodnejše obdobje odnosa med dojenčkom in staršem, katerega bo na kongresu predstavila s predavanjem »The Birth of a Child - When Imagination Meets Reality - Psychodynamic Issues and Early Intervention«.

 

Z Danielom Sternom sta soavtorja knjige »The Birth of a Mother: How the Motherhood Experience Changes You Forever«. Je dobitnica švicarske nagrade »Prize for Scientific Research for Prevention in Psychiatry and Psychotherapy«

 

Dr. Bruschweiler-Stern je tudi članica raziskovalne skupine "Boston Change Process Study Group", ki združuje strokovnjake s področja razvojnih znanosti in  psihodinamske praktike z namenom raziskovanja, razumevanja in usmerjanja procesa spremembe pri  naravnem razvoju kot tudi v psihodinamskih terapijah, na podlagi  sodobnih razvojnih študij, dinamske sistemske teorije in terapevtskih izkušenj.

 

PRIJAVA NA KONGRES: PRIJAVNICA

 

Informacije o plačilu kotizacije: KOTIZACIJA

 

Za več informacij lahko pišete na drago.svajger@zdt.si ali info@zdt.si. Dogodek lahko spremljate tudi na omrežju Facebook tukaj.

Zanimivo /povezane novice