Interesne dejavnosti
torek, 07. november 2017

Odbojkarji in odbojkarice udarili prve žoge

Univerzitetna odbojkarska liga Univerze na Primorskem

V ponedeljek, 6. novembra 2017, so se v dvorani Srednje tehniške šole Koper odigrale prve tekme Univerzitetne odbojkarske lige. Prijavljenih je 6 ekip iz šestih fakultet, članic Univerze na Primorskem , ki se bodo med seboj pomerile za naslov univerzitetnega prvaka.

   


FM - FHŠ             2:0 (25:9, 25:23)

Letošnjo sezono Univerzitetne odbojkarske lige sta odprli ekipi iz Fakultete za management (FM) in Fakultete za humanistične študije (FHŠ). Kljub temu, da so igralci in igralke ekipe FM tekmo zaključili z zmago pa v drugem nizu ni šlo vse tako gladko. FHŠ je prvi niz začel slabo in neprepričljivo, kar se je videlo tudi na igrišču in pri rezultatu. Slavko Tuka, Dorina Kiralj, Marko Karoli, Urška Krek, Gabrijela Cojzer in Špela Debelec so tako kot nasprotniki, brez menjave, na svoj račun prišli v drugem nizu, ko so povedli z rezultatom 1:11. A Jan Zaletelj, Alen Dizdarević, Lana Komel, Nina Radolović, Alma Memić in Emrah Tatarević so vztrajali in s točko na točko ulovili tekmece pri rezultatu 16:16. Od tu naprej so sledila številna izenačenja a je v zaključku svojo premoč le dokazala ekipa FM in tekmo zaključila z dvema dobljenima nizoma.


FVZ - FTŠ             2:1 (25:20, 25:27, 15:6) 

Pravi spektakel pa se je odvijal na drugi tekmi večera, kjer sta se pomerili ekipi iz Fakultete za vede o zdravju (FVZ) in Fakultete za turistične študije (FTŠ). Dva težka niza sta igralkam in igralcem FTŠ vzela preveč moči, da bi se lahko v tretjem nizu kosali z nasprotnikom. Za FVZ so nastopali Primož Slatinek, Luka Štebljaj, Miha Jonke, Jernej Pleša, Luka Mihelič, Klara Kovačič, Valentina Kostanjšek, Tajda Rešek, Blaž Kuzmič in kapetanka ekipe FVZ, Urša Žohar, ki je po tekmi povedala:"Tekma je bila res napeta, še posebej v zaključku drugega niza. Verjamemo v svoje sposobnosti in nismo pričakovali tako izenačen rezultat. Morda bi bili s podporo navijačev bolj suvereni, zato jih vabimo, da se nam naslednjič pridružijo." 

V drugem nizu je namreč ekipa gostov iz Portoroža pokazala kako močno se lahko bori za zmago. Valerija Gržentič, Lina Zajc, Tilen Uršič, Andrej Samotorčan, Staš Torej, Gašper Kragelj in Neja Grzina so z vztrajnostjo in borbenostjo drugi niz zaključili z rezultatom 25:27. V tretjem pa so moči pošle in koncentracija popustila. A vseeno so bili zadovoljni, saj glede na besede kapetanke je njihov cilj bil dosežen. Neja Grzina je tako po tekmi povedala:"Uživali smo, saj je bilo vzdušje na parketu super. Predvsem smo zelo ponosni, da smo ekipi FVZ vzeli niz."


PEF - FAMNIT     2:0 (25:10, 25:21)

Zadnja tekma večera se je odvijala med ekipama Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) in Pedagoško fakulteto (PEF). Že ob prihodu na parket smo lahko videli, da se je ekipa FAMNIT glede na pretekla leta popolnoma spremenila in nihče ni vedel kaj lahko pričakuje. Goran Tubić, Boris Turudija, Nikola Ljepava, Sara Cerar, Anžur Agata, Minja Krstić, Teo Klepač in Milan Nikolič so bili v postavi ekipe FAMNIT, na drugi strani pa so jim stali Tjaša Ban, Anže Perčič, Teja Perčič, Tadej Vozlič, Lucija Skrlovnik, Tilen Tomšič, Arijana Đuretič in Kaja Germavc. Ekipa PEF je z nekoliko spremenjeno postavo od lani kljub vsemu tekmo začela previdno a nasprotnike na koncu niza vseeno zadržala pri desetih osvojenih točkah.  V drugem nizu, so se igralke in igralci ekipe FAMNIT sprostili, zbrali in dokazali, da le niso tako lahek zalogaj. Niz so zaključili pri rezultatu 21:25.

Tako se je zaključil prvi krog z zmagami ekip Fakultete za management, Fakultete za vede o zdravju in Pedagoške fakultete iz Kopra, ki so osvojile svoje prve točke. Odbojkarska liga se na parket vrača ponovno 27. novembra 2017, ko se bodo med seboj pomerili:


  • 20.20     FM: FAMNIT
  • 21.10     FVZ: PEF
  • 22.00     FHŠ: FTŠ

Zanimivo /povezane novice