Interesne dejavnosti
torek, 09. oktober 2018

Natečaj: Kreativnost mladih likovnikov IV

Izbran avtor bo za nagrado prejel samostojno razstavo.

DLU Insula in Javni sklad kulturnih dejavnosti območna izpostava Koper ponovno razpisujeta natečaj za razstavno predstavitev mladih kreativnih ustvarjalcev na področju likovne dejavnosti.

Namen natečaja je spodbuditi kreativnost mladih, ki se ukvarjajo z likovno ustvarjalnostjo: slikarstvom, kiparstvo, fotografijo, videom, ambientalnimi postavitvami ali drugimi alternativnimi likovno vizualnimi praksami. Natečaj podpira odprto ustvarjalnost zato ne omejuje tematike, vsebine ali izvedbenega načina. Edina omejitev je razstavni prostor oziroma tehnična možnost razstavne predstavitve. Dela prijavljenih udeležencev, ki bodo prišla v izbor  bodo razstavljena v Pretorski palači Koper, predvidoma novembra 2018.

Strokovna komisija bo lahko izmed vseh prijavljenih udeležencev izbrala tudi avtorja, ki bo za nagrado prejel samostojno razstavo.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi ustvarjalci starejši od 16 let oziroma mlajši od 35 let.

Kriteriji in parametri ocenjevalne žirije bodo sledili izhodiščem:

  • Kakovost tehnične izvedbe
  • Likovno-vizualna korektnost izvedbe
  • Široka izpovednost in utemeljena simbolika
  • Inovativnost ideje oziroma izvedbe
  • Estetska oziroma vsebinska nadgradnja

Prijava mora vsebovati:

  1. Izpolnjeno prijavnico
  2. Kratka biografija avtorja
  3. Kratek idejni zagovor vsebine dela (opis dela)
  4. 5 - 15 fotografij (največ 2 MB na fotografijo)  petih različnih artefaktov  (slik, grafik , fotografij, kipov, inštalacij …) ali do 5 minut videa oz. drugegaelektronskega vizualnega materiala

Rok prijave:  17. 10. 2018

Na elektronski naslov mateja.palcic@jskd.si ali po pošti na naslov OI JSKD Koper, Vergerijev trg 3, pp. 698, 6000 Koper. Za dodatne informacije: tel. 05 66 31 382, 031/645-413.

Vse prijave, ki ne bodo prispele v omenjenem roku oziroma ne bodo upoštevale zgoraj navedenih določb bodo iz natečaja izločena. Organizator prispelega materiala ne vrača! Udeleženci se s prijavo strinjajo in soglašajo s pogoji natečaja.



Zanimivo /povezane novice