Interesne dejavnosti
petek, 14. september 2018

NASA Space Apps Challenge Koper

Mednarodni hekaton letos med 19. in 21. oktobrom 2018.

NASA Space Apps Challenge je mednarodni hekaton, ki bo med 19. in 21. oktobrom 2018 hkrati potekal v 200 mestih na vseh sedmih celinah, in bo tudi letos v organizaciji UIP – Univerzitetnega inkubatorja Primorske v Kopru.

Hekaton temelji na sodelovalnem reševanju problemov, s ciljem izdelave odprtokodne rešitve za globalne izzive. Hekatoni so tehnološki razvojni maratoni, namenjeni talentiranim bistrim prostovoljcem - razvijalcem, inženirjem, tehnologom in oblikovalcem; vsakomur s strastjo in željo po takojšnjem pozitivnem učinku na svet. So odprti za vsakogar, ki je osredotočen na razvoj realnih rešitev kot odgovor na globalne izzive. Hekaton je sestavni del večjega procesa določanja izzivov, ki se nanašajo na zemljo in vesolje. V času Space Apps Vikenda sodelujoči intenzivno iščejo rešitve ter posledično izpopolnijo in izvedejo najbolj obetavne prototipe.

Kreativne aktivnosti z reševanjem izzivov bodo potekale v Centru mladih Koper, Gregorčičeva ulica 4 v Kopru. Za udeležbo ni potrebna neposredna prisotnost v Kopru. Ekipe lahko razvijajo rešitve tudi na svojih lokacijah ter jih bodo lahko komisiji predstavili tudi preko video konference. Število sodelujočih je omejeno na 40 prostih mest. Reševanje izzivov bo potekalo pod strokovnim mentorstvom in komisijo, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki, pedagoški delavci in znanstveniki z omenjenih področij. Za hrano in pijačo bo preskrbljeno. Prijave sprejemamo preko portala NASA Space Apps Challenge/Lokacija Koper.

Teme izzivov so letos so objavljene TUKAJ. NASA bo dala na razpolago vse svoje odprte baze podatkov ter strokovnjake in svetovalce. Za udeležbo ni potrebna neposredna prisotnost v Kopru. Ekipe lahko razvijajo rešitve na svojih lokacijah ter jih bodo lahko komisiji predstavili tudi on-line.

2 najboljši rešitvi zastavljenih izzivov bosta napredovali na mednarodno tekmovanje in ocenjevanje.

Zanimivo /povezane novice