Šport
torek, 07. december 2021

Napeti dvoboji v telovadnici STŠ

Univerzitetna košarkarska liga UP

V ponedeljek, 6.12.2021 se je v telovadnici Srednje tehniške šole Koper odvijal drugi krog Univerzitetne košarkarske lige.

Začeli smo s tekmo med FM (Fakulteta za management) in FAMNITom (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije ). Igralci Famnita so v prvih štirih minutah povedli kar z 12: 1. veliko razliko so uspeli ohraniti vse do konca druge četrtine, in sicer 30:18. FM pa se je takrat šele prebudil, in začel svojo razliko manjšati, do te mere, da se je moral Famnit še zelo potruditi za zmago. Zaključilo se je z rezultatom 45:40.

Petar B.: ''Vesel sem, da se je naš NBA igralec vrnil iz Amerike in nam s svojo igro pomagal do zmage. Res je dobro igral in zadel takrat ko je bilo potrebno. Nasprotniki so dobri in potrebovali smo tako okrepitev.

Nismo uspeli nič trenirati, zato je bil začetek tak kot je bil. Po prvem odmoru smo si rekli, da nimamo kaj zgubit. Uspeli smo dobro držati obrambo in prevzeti njihove izgubljene žoge. Za malo smo izgubili ampak še vedno imamo veliko zaupanje vase,'' je povedal Gregor G.

 

Ekipa FM

Ekipa Famnit


Drugi dvoboj je potekal med FPP (Fakulteta za pomorstvo in promet ) in FHŠ (Fakulteta za humanistične študije). Ritem igre je bil hiter in igra zelo napeta. Prav tako tudi rezultat je bil zelo izenačen vse do zadnje sekunde, ko se je vse skupaj zaključilo s 57:54 za FPP. Na koncu je o zmagovalcu malo odločala tudi športna sreča, za katero pa sta ekipi imeli različna mnenja…

''Bila je težja tekma kakor smo pričakovali. Dobro smo jih držali v obrambi in dobili na hitrosti. Sicer z dobrim metom so nas dobro lovili, na koncu pa jim ni več toliko šlo. Predvsem dobra obramba nas je privedla do zmage. Na splošno pa so imeli več sreče kot mi,'' je dejal Martin P.

''Bil sem spet najbiljši v ekipi. Če bi Klepač znal kaj več košarke, bi mogoče še zmagali, tako pač ne gre, ''je v šali povedal Tine P. in nadaljeval, ''Čestitke nasprotniku za zmago. Žal nam je zmanjkalo malo športne sreče, mislim, da so je oni vseeno imeli malo več. Naslednjič bomo popravili vtis. Upam, da jih srečamo v finalu in jim vrnemo milo za drago.''

Ekipa FHŠ

Ekipa FPP