Šport
petek, 02. marec 2018

Nagradni razpis za oblikovanje

UŠZP objavlja nagradni javni natečaj oblikovanja za mednarodna tekmovanja.

Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) objavlja javni natečaj za pridobitev idejnih rešitev celostne grafične podobe mednarodnih univerzitetnih tekmovanj, ki jih bosta Univerza na Primorskem in Koper gostila v letih 2019 in 2020.

Na natečaj se lahko prijavijo fizične ali pravne osebe. Prednost pri izboru bodo imeli prijave študentov Univerze na Primorskem, saj verjamemo namreč v ideje in sposobnosti mladih ter jim želimo ponuditi možnost, kjer se lahko s svojim delom predstavijo javnosti na evropskem in svetovnem nivoju.

Predvidena tekmovanja, za katere je potrebno oblikovati logotipe sta:

  • EUSA Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki in EUSA Evropsko univerzitetno prvenstvo v vaterpolu, Koper, 2019 (dva logotipa, ki imata skupno nit),
  • FISU Svetovno univerzitetno prvenstvo v floorballu, Koper, 2020 (en logotip).

Z logotipom želimo izpostaviti identiteto in prepoznavnost športnih prireditev ter jih povezati s Koprom ter slovensko Istro. Logotipe bomo uporabljali za komuniciranje z javnostjo skozi različna komunikacijska sredstva: letaki, plakati, objave v medijih, na dopisnih listih, žigu, spletni strani, tisk na majice itd.

Logotipi morajo biti postavljeni skladno s pravili EUSA in FISU, tako da morajo vsebovati:

  • ime prireditve,
  • leto in kraj prireditve (glej prilogo s primeri).

Navodila FISU

Navodila EUSA

Predlog logotipa naj bo posredovan v JPG formatu na info@uszp.si do 15.3.2018.

Prijavitelji naj navedejo ime in priimek avtorja, naslov, elektronski naslov ter mobilno telefonsko številko.

Kriteriji izbora so:

  • lahka in sodobna prepoznavnost vsebinskih izhodišč,
  • lahka prepoznavnost in nezamenljivost grafične podobe,
  • likovna čistost in originalnost,
  • vsestranska uporabnost in aplikativnost,
  • enostavna zapomljivost logotipa.

Prijava je možna ali (a) za vse logotipe (prvenstva EUSA in FISU – 3 logotipi), ali zgolj za eno prvenstvo (EUSA – 2 logotipa ali FISU – 1 logotip).

Z avtorjem izbranega logotipa bo UŠZP sklenil pogodbo o izdelavi celostne grafične podobe za posamezni dogodek (EUSA ali FISU), ki bo vsebovala: simbol – znak, pozitiv in negativ in pomanjšava, barvno in čb; logotip, pozitiv in negativ in pomanjšava, barvno in čb; odnosi med znakom in logotipom; izbor tipografij; izbor barvnega spektra; razne idejne rešitve za majice, zastave, potrdila, gradivo za promocijo v različnih formatih in facebook strani (profilna, naslovna slika, cover za stran in dogodek), Itd.

Odpiranje natečajnih del bo v petek, 16.3.2018. Zmagovalca natečaja bomo objavili v roku 7 dni. Sodelujoči na natečaju soglašajo z javno predstavitvijo predlaganih logotipov.

UŠZP bo za izbrano idejno rešitev logotipa bo namenil 280 EUR neto, za posamezni logotip. Avtor in njegovo delo bo uporabljeno na spletnih straneh in družbenih medijih univerzitetnih prvenstev.

Z avtorjem bo UŠZP sklenil pogodbo o uporabi avtorskih pravic. UŠZP si pridružuje pravico, da v primeru, da noben izdelek ne bo zadovoljeval kriterijev za sklenitev sodelovanja, le tega ne sklene z nikomer.

Dodatne informacije v zvezi z natečajem lahko dobite vsak delovni dan od 10. do 14. ure na UŠZP, Čevljarska 27, 6000 Koper, po telefonu + 386 5 662 62 23 ter po mailu info@uszp.si.