Šport
torek, 24. april 2018

Na finalu lige UP slavila FAMNIT in PEF

Univerzitetna ligaška tekmovanja Univerze na Primorskem.

Včeraj, 23. aprila 2018, se je v organizaciji Univerzitetne športne zveze Primorske zaključilo prvenstvo v vseh treh disciplinah univerzitetne lige Univerze na Primorskem (UP). Od 16. pa vse tja do 23. ure je bilo odigranih šest sklepnih tekem treh ligaških tekmovanj UP, in sicer v košarki, odbojki in futsalu.

Za bron in tretje mesto, sta se v košarkarskem delu pomerili ekipi FM in FTŠ, v katerem je FTŠ premagala FM z rezultatom  56 : 48.  V tekmi za naslov, ki je bila prava poslastica, je po hudem boju in požrtvovalni igri zmagala ekipa FAMNIT-a, ki je imela več raznovrstnih igralcev v polju. V poraženi ekipi in nasploh na tekmi je blestel MARTIN KOSIN, ki je bil izbran za najboljšega igralca lige. Ta je v finalu dosegel neverjetnih 50 točk!  

Odbojkarski del je v boju za tretje mesto ponovno soočil ekipi FM in FTŠ. Tokrat je bila ekipa FM mnogo boljša in je z lahkoto z 2-0 v nizih premagala FTŠ, ki se je s težavo upirala nasprotniku. Tudi v finalu je bil zmagovalec hitro znan, saj ekipa PEF-a ni dovolila presenečenja in je z prav tako z 2-0 v nizih presenetljivo gladko odpravila ekipo FVZ. Ta je pravi odpor nudila šele na koncu drugega niza, kar pa je bilo premalo. Najboljši igralec je postal ANŽE BERČIČ, ki je v finalu dokazal, zakaj si to nagrado zasluži. Vseskozi je poveljeval svoji ekipi in vedno našel prave rešitve, v najtežjih trenutkih pa prevzel odgovornost in zaključeval akcije.

Mali finale v futsalu, se je prav tako začel z dvobojem med FM in FTŠ. Po nezanimivem 1. polčasu, se je v nadaljevanju igra razvnela in nam popestrila večer. Igralci obeh ekip so si srčno želeli zmage in nam postregli z nekaj odličnimi akcijami, kar je seveda občinstvo bučno pozdravilo. Ker po rednem delu ni bilo zmagovalca, sta morali ekipi izvajati kazenske strele. Pomembnost je naredila svoje, tako da so igralci obeh ekip grešili, vendar ne vsi. Jan Zaletelj je bil namreč nezgrešljiv, saj je zadel vse štiri strele s 7-metrov in tako priboril zmago in bronasto odličje ekipi FM.

 V velikem finalu sta se udarili ekipi PEF in FAMNIT-a. Čeprav sta bili obe ekipi oslabljeni, se je, kot kaže, odsotnost Živca pri PEF-u bolj poznala. Po začetnem otipavanju, je FAMNIT prevzel stvari v svoje roke in z dvema zadetkoma (Turudija 11., Mandir 13.,) dobil 1. polčas. V drugem polčasu je bolje štartala ekipa PEF, ki je iskala gol priključka in ga tudi dobila, saj je v 28. minuti po lepi akciji gol zadel Krapež. Pritisk PEF-a se je v nadaljevanju stopnjeval in bilo je očitno, da si ekipa želi došeči zadetek za izenačenje, vse do 33. minute, ko je FAMNIT  ponovno udaril in z zadetkoma Ečimovića in Svrake, povedel že s 4-1. Vendar tekme še zdaleč ni bilo konec. Čeprav je ekipa FAMNIT-a, dosegla še 5. zadetek ( zadel je Turudija), je v nadaljevanju, z veliko prekrški in posledično kazenskimi streli za nasprotnika, skoraj ogrozila zmago. Nagrado za najboljšega igralca je prejel BORIS TURUDIJA, ki se je z dvema zadetkoma in podajo izkazal tudi v Finalu.

Tako smo, tudi letos zaključili Univerzitetno ligo UP. Športni boj in prijateljsko druženje je bila največja nagrada za organizatorja, udeležence in vse privržence univerzitetnega športa. Nekatere ekipe so svoja pričakovanja dosegle, nekatere žal ne, tako da se bodo morale v bodoče še bolj potruditi. Pomembno je poudariti, da so bili na finalu zmagovalci vsi, udeleženci in občinstvo!

Zahvala gre vsem sodnikom, zapisnikarjem, ekipam in vsem, ki so kakorkoli prispevali k uspešni izvedbi le te. Zahvala podpori: Univerzi na Primorskem, Študenstka organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP), Fundaciji za šport, Mestni občini Koper in Študentskemu svetu UP.

Vabimo vse, predvsem  športnike, da že sedaj razmislijo o ekipi in zmagovalni taktiki, s katero bodo tekmovali v naslednjem  študijskem letu. Z novo sezono ligaških  univerzitetnih tekmovanj pričnemo novembra 2018.

Košarka

Tekma za tretje mesto

FM : FTŠ 48: 56 (14:18, 10:13, 11:11, 11: 14)

FINALE,  Tekma za prvo mesto

FAMNIT : FVZ 64 : 60 ( 15:15, 17:17, 19:12, 13:16)

LESTVICA

  • 1.mesto: FAMNIT: Klepač, Vac, Majerič, Pehlić, Marinovič, Qarkaxhija, Abdullahu, Brun,
  • Pavlovič, Sabadin
  • 2.mesto: FVZ: Habulin, Kosin, Čretnik, Zupan, Bukovšek, Boccacio
  • 3.mesto : FTŠ Petrič, Pajmon Rak, Rutar, Miličević, Djaba
  • 4.mesto Fakulteta za Management : Demiri, Kajtna, Tuka, Lazar, Šekni, Rutar


Odbojka

Tekma za tretje mesto

FTŠ : FM 0 – 2 ( 5-15, 7-15)

FINALE,  Tekma za prvo mesto

FVZ : PEF 0 – 2 ( 11-25, 19-25)

LESTVICA

  • 1. Mesto PEF: Vozlič, Skarlovnik, Đuretič, Jurman, T. Perčič, Ban, A. Perčič
  • 2. Mesto FVZ: Žohar, Pleša, Kuzmič, Rešek, Mihelič, Slatinek, Kostanjšek, Šteblaj, Kovačič
  • 3. Mesto FM: Dizdarević, Komel, Radolovič, Tatarević, Zaletelj, Pušnik
  • 4. Mesto FTŠ: Gržina, Seneković , Zajc, Samotorčan, Torej, Klepač, Kragelj


Futsal

Tekma za tretje mesto

FM : FTŠ po kazenskih strelih 6:5 ( 2:2, 0:1)

0:1 Kragelj (4), 1:1 Zaletelj (28), 1:2 Šmon (32), 2:2 Kragelj (ag.35)

FINALE,  Tekma za prvo mesto

FAMNIT : PEF 5 : 4 (2 : 0)

1:0 Turudija (11), 2:0 Mandir (13), 2:1 Krapež (28), 3:1 Ečimović (33), 4:1 Svraka (34), 5:1

Turudija (36) 5:2 Knedl (37), 5:3 Pajnkihar (38), 5:4 Brudar (39).

FAMNIT: Gustinčič, Mandir, Krbezlija, Turudija, Svraka, Kolar, Hubelič Orbanič, Ečimović

PEF: Pejakić, Brudar, Pajnkihar, Krapež, Knedl, Perše, Jarc, Tomšič

LESTVICA

  • 1.mesto FAMNIT Gustinčič, Mandir, Krbezlija, Turudija, Svraka, Kolar, Hubelič Orbanič,
  • Ečimović
  • 2.mesto PEF : Pejakić, Brudar, Pajnkihar, Krapež, Knedl, Perše, Jarc, Tomšič
  • 3.mesto FM: Zaletelj, Pirš, Počkaj, Tatarević, Vilić, Šavron, Bratina, Dizdarević
  • 4.mesto FTŠ : Kavčič, Čuk, Šmon, Kragelj, Vilić, Jerman