Šport
ponedeljek, 03. junij 2019

Mednarodni košarkarski turnir ISBC v Moskvi 7. dan

Poraz tudi proti BIH

V nedeljo 3. junija se je naša reprezentanca UP, v dvoboju za razvrstitev na mesta od 5-8, pomerila s študentsko ekipi iz BIH (BC Igokea).

Čeprav smo se med seboj pogovorno razumeli, to ni bil niti približno prijateljski dvoboj, saj je bila zmaga pomembna za obe ekipi. Tako smo začeli dvoboj s standardno peterko, v kateri pa ni bilo Miloša Veljkoviča, ki še vedno okreva, po poškodbi gležnja. Na parket so stopili Tratnik, Habulin, Boroja, Klepač in Vac. Uvod v dvoboj je bil za našo ekipo izvrsten, saj smo v 8. minuti prve četrtine vodili za dve točki, potem pa popustili, dovolili nasprotniku nekaj lahkih košev, ter zaključili četrtino, z zaostankom 10-ih točk.

Rezultat je bil 26:16 za nasprotnika. V drugi četrtini, je naša igra razpadla. Začeli smo igrati, tako kot si je nasprotnik želel, prehitro in brez izdelanih akcij, preveč individualno na moč in z neizdelanimi meti z razdalje. Tako je prednost hitro narasla na 20 točk, v korist nasprotnika. Naša nemoč, se je najbolj izražala v pripravi napada, kjer smo bili prepočasni in brez idej. Povrh tega, pa je nasprotnik s podvajanjem zaustavljal našega najboljšega igralca na turnirju Simona Tratnika. Čeprav je Simon tudi to tekmo končal z dvojnim dvojčkom (19 točk in 12 skokov), je bilo to premalo, da bi se enakovredno borili z nasprotnikom. Ostali so bili vse prej kot razigrani, kar je bilo tudi odločilno.

Tretjo četrtino smo začeli borbeno in poskušali izid znižati. Ko smo se, po nekaj lepo izdelanih akcijah, nasprotniku približali in prednost zmanjšali na 12 točk zaostanka, smo se nadejali preobrata. Vendar so nas osebne napake, predvsem pa izčrpanost začetne postave, postavile v položaj iz katerega ni bilo več izhoda. V zadnji četrtini, nas je nasprotnik s svojo značilno igro, disciplino in pravilnim pristopom potopil. Končni izid 102:68 za BIH. Včerajšnjo tekmo je potrebno čimprej pozabiti, ter se pripraviti na današnji dvoboj za 7. mesto proti Izraelu. Fantje obljubljajo, da si takšne predstave enostavno ne morejo in ne smejo več privoščiti in da bodo dali vse od sebe, da domov odpotujemo z zmago. Danes se turnir zaključuje z vsemi dvoboji. Neposredni prenos tekme, lahko spremljate od 11.45 dalje na ISBC.


Zanimivo /povezane novice

mladi upi
27.10.2020

Razpis Mladi upi 2020

Do 10. 11. 2020 razpis za podporo mladim talentom iz vrst umetnosti, znanosti in (para)športa.

ŠOUP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamuditi


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/soup/domains/soup.si/tmp) in Unknown on line 0