Šport
sreda, 29. maj 2019

Mednarodni košarkarski turnir ISBC v Moskvi 2. in 3. dan

Poškodbe in sodniki skreirali visok poraz.

Žal, slabe novice iz Moskve. Potem, ko so organizatorji spremenili razpored turnirja in hkrati z menjavami udeležencev tudi celotni program, je naša ekipa bila primorana nastopiti na uvodni tekmi turnirja, proti ekipi domačinov iz Moskve.


A še pred prvim žvižgom, je našo ekipo doletela smola, saj si je na ogrevanju, Nejc Habulin, pri doskoku zvil gleženj in bil za tekmo izgubljen. Zato je moral trener Boštjan Lešnik, popolnoma spremeniti začetno postavo. Organizacijo igre, je tako prevzel Miloš Veljkovič. A tudi on se ni kaj prida naigral, saj se je v drugi četrtini tudi sam poškodoval. Pravzaprav so ga poškodovali nasprotniki, ko je bil v skoku odrinjen v out in je pri doskoku na rezervno klop nerodno pristal. Potrebno je poudariti, da je Moskovska ekipa vršila pritisk skozi celotno srečanje, hkrati pa tudi »pretepala« našo ekipo in s pomočjo sodnikov prišla že v prvem polčasu do ugodne prednosti v višini 15-ih točk. Tako je na začetku drugega polčasa naša ekipa ostala brez dvojice pomembnih igralcev. A to še ni bilo vse! V nadaljevanju dvoboja, so nam sodniki piskali tudi namišljene prekrške in tehnične napake, ter nam z izključitvijo Marka Zara, dali vedeti, da je tekma izgubljena. Naša ekipa se je nato vdala in do konca le še spremljala spektakel nasprotnika, ki je sprejemal ovacije občinstva. Prave košarke sploh ni bilo, saj so Moskovčani z grobo igro, nešportnimi potezami in provociranjem, naredili vse za zmago, hkrati pa nam poškodovali kar nekaj igralcev. Kot kaže je bil to njihov edini cilj. Poraz s 37 točkami razlike je grenak, a bolj bodejo v oči poškodbe. Danes, ob dnevu premora, imamo čas za celjenje ran, ki jih ni malo. Habulin in Veljkovič imata zvin gležnja, Klepač, Vac in Boroja pa natrgano stegensko mišico, tako da bo boj z Avstralci vse prej kot lahek. A vendar nismo obupali, saj sta Tine Petrič in Boštjan Lazar, prikazala odlično igro, kar nam daje upanje za nadaljevanje. Jutri bo zelo napeto, saj nas čaka dvoboj z Avstralijo in samo zmaga, nas lahko vodi v četrtfinale. Vsi srčno upamo, da bomo za tekmo pripravljeni, saj nam motivacije ne manjka. 

Rezultat Russia 3 : Slovenia ( University od Primorska)         90 : 53     (16:8, 38:22, 65:39) Zanimivo /povezane novice

8 startup08102022k 74
25.09.2023

Štart UP

Predstavi svojo dejavnost študentom!

Dogodki

ŠOUP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamuditi