sreda, 11. oktober 2023

KRVODAJALSKA AKCIJA »ČASTIM ½ LITRA!«

Študentska krvodajalska akcija »Častim ½ litra« bo v letošnjem letu izvedena v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije ter z Zavodom za transfuzijsko medicino. Ker se zavedamo, da je darovanje krvi plemenito dejanje, so se na Zvezi Študentskih klubov Slovenije odločili, da h krvodajalskim akcijam v letošnjem letu, spodbujajo v mesecu oktobru in novembru.

V Sloveniji potrebujemo, da zadostimo potrebam zdravstva po krvi, vsak delovni dan od 350 do 400 krvodajalcev. Kri zdravega človeka je nenadomestljivo zdravilo in izredno dragoceno darilo. Ker ima darovana kri rok trajanja in ker se potrebe zdravstva po darovani krvi hitro spreminjajo, želi ŠOS v bazo krvodajalcev povabiti čim več študentov in tako že med mladimi odraslimi spodbuditi zavedanje o nujnosti pomoči sočloveku. Vsaka četrta oseba bo enkrat v življenju potrebovala darovano kri – to je lahko kdorkoli med nami, tudi mi sami.

Letošnja jesenska študentska krvodajalska akcija bo potekala skozi celoten oktober in november.

Študentska krvodajalska akcija je že tradicionalen projekt Študentske organizacije Slovenije (ŠOS). Študenti tako vsakoletno izvedejo dve krvodajalski akciji (spomladi in jeseni), pod sloganom »Častim 1/2l litra!«.

Seznam terminov in lokacij je objavljen na spletni strani Rdečega križa https://www.rks.si/sl/Krvodajalske_akcije/ in na spletni strani Zavoda za transfuzijsko medicino http://www.ztm.si/.

Vsi študenti, ki lahko darujejo kri, so vabljeni, da se vnovič številčno odzovejo povabilu in častijo rundo, ki rešuje življenja. Študenti, ki jim predlagani termini ne ustrezajo, pa so vabljeni, da se kadarkoli zglasijo na območnih enotah Zavoda RS za transfuzijsko medicino, saj so potrebe po krvi skozi celo leto velike.

krvodajalska4 krvodajalska3krvodajalska2 krvodajalska1 1

Urban Culetto
Predstavnik za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS
e-mail: urban.culetto@skis-zveza.si
tel. št.: 031 355 924

Zanimivo /povezane novice