Sociala
torek, 15. maj 2018

Javni poziv za novo temo razstave ŠOUP galerija

Junijska tema: Dediščina

Resor za socialno in študentsko problematiko Študentske organizacije Univerze na Primorskem je marca pričel z izvajanjem novega projekta ŠOUP galerija, ki mladim in še neuveljavljenim avtorjem ponuja platformo za predstavitev svojih umetniških del.

V sklopu projekta se bo od marca do avgusta 2018 zvrstilo 6 tematskih razstav. Vsakega 15. dne v mesecu bo objavljena nova tema in javni poziv za pošiljanje likovnih del, prijavljena dela aktualne tematike pa bodo za ogled dostopni v spletni galeriji.

Junijska tema za nov cikel razstav ŠOUP galerija: Dediščina

Leto 2018 je Evropska unija določila za leto kulturne dediščine. V snovni (mesta, pokrajine, rokodelski in likovni izdelki, kulinarika) ali nesnovni (obredi, ustno izročilo, pesmi, legende) obliki nas dediščina spremlja na vsakem koraku. Vendar je ne smemo dojemati zgolj kot statično zbirko iz preteklosti, ampak tudi kot vrednote posameznikov in skupnosti, ki jih bomo ohranjali in poustvarjali tudi v prihodnosti. Tokratna tema ŠOUP galerije vas tako vabi, da predstavite svojo osebno ali dediščino skupnosti vašega okolja in časa.

Sodelovanje v ŠOUP galeriji in smernice za izdelavo izdelkov

Poleg tradicionalnih likovnih dajemo tokrat dajemo poudarek multimedijskim tehnikam. Likovni medij in tehniko za izdelavo izdelkov organizator projekta ŠOUP galerija sta prepuščena izbiri sodelujočega. Digitalne ali fizične izdelke (ki jih sodelujoči fotografira) v ustreznem formatu (.jpg, ali .gif ali .png) pošlje na naslov galerija@soup.si. Prispevki v video formatu naj bodo posredovani kot povezava na avtorski izdelek, ki je bil predhodno naložen na YouTube.

Vsi izdelki morajo biti opremljeni z naslednjimi podatki:

  • Ime in priimek avtorja
  • Naslov dela
  • Kratka interpretacija v največ 3 stavkih

Posameznik lahko prispeva do 3 različna dela. Rok za oddajo del je torek, 5.7.2018. Otvoritev nove spletne razstave bo 15.7.2018.

Več o projektu je možno prebrati TUKAJ, aktualno razstavo ŠOUP galerije pa si lahko ogledate TUKAJ.

Zanimivo /povezane novice