Sociala
četrtek, 12. april 2018

Javni poziv za novo temo razstave ŠOUP galerija

Majska tema: Naši mali modri planet, naš dom

Resor za socialno in študentsko problematiko Študentske organizacije Univerze na Primorskem je marca pričel z izvajanjem novega projekta ŠOUP galerija, ki mladim in še neuveljavljenim avtorjem ponuja platformo za predstavitev svojih umetniških del.

V sklopu projekta se bo od marca do avgusta 2018 zvrstilo 6 tematskih razstav. Vsakega 15. dne v mesecu bo objavljena nova tema in javni poziv za pošiljanje likovnih del, prijavljena dela aktualne tematike pa bodo za ogled dostopni v spletni galeriji.

Majska tema za nov cikel razstav ŠOUP galerija: Naši mali modri planet, naš dom

22. aprila bomo obeležili Svetovni dan Zemlje, planeta ki nam omogoča življenje in je zaenkrat še vedno naš edini dom v tej galaksiji. Majska tema vam zato ponuja možnost, da upodobite (minljive) lepote našega malega modrega planeta ali celo naslovite vse bolj prisotno okoljsko problematiko (odpadki, globalno segrevanje, izumiranje živalskih in rastlinskih vrst, zastrupljanje prsti in vode…).

Sodelovanje v ŠOUP galeriji in smernice za izdelavo izdelkov

Likovni medij in tehniko za izdelavo izdelkov organizator projekta ŠOUP galerija sta prepuščena izbiri sodelujočega. Digitalne ali fizične izdelke (ki jih sodelujoči fotografira) v ustreznem formatu (.jpg, ali .gif ali .png) pošlje na naslov galerija@soup.si. Dela v slikovnih formatih morajo presegati 1600 pikslov. Prispevki v video formatu so lahko posredovani kot povezava na avtorski izdelek, ki je bil predhodno naložen na YouTube.

Vsi izdelki morajo biti opremljeni z naslednjimi podatki:

  • Ime in priimek avtorja
  • Naslov dela
  • Kratka interpretacija v največ 3 stavkih

Posameznik lahko prispeva do 3 različna dela. Rok za oddajo del je sobota, 5.5.2018. Otvoritev nove spletne razstave bo 15.5.2018.

Več o projektu je možno prebrati TUKAJ, aktualno razstavo ŠOUP galerije pa si lahko ogledate TUKAJ.

Zanimivo /povezane novice

preventiva utrip
16.04.2018

ŠOUPreventiva

Delavnice prve pomoči in zdravstvene preventive.

ŠOUP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamuditi