Mednarodno
ponedeljek, 15. maj 2017

Izkušnje študija v ZDA

UP Fakulteta za management Koper vabi na predavanje o izkušnjah študija v ZDA.

V času, ko se študentke/i vse pogosteje odločajo za študij in delo v tujini, se bomo z gostoma doc. dr. Tomažem Grušovnikom (UP PEF) in Blažem Kosovelom (Društvo humanistov Goriške) pogovarjali o njunih izkušnjah, ko sta kot Fullbrightova štipendista bivala in študirala v ZDA.

 

Posebej nas bo zanimal potek in posebnosti študijskega procesa, od načinov poučevanja, študentskih obveznosti do kulture razpravljanja ter seveda širše dogajanje in življenje v univerzitetni skupnosti, vključno s pomenljivim doživetji iz uličnega in nočnega življenja. V pogovoru bomo skušali iz različnih smeri osvetliti nekatere ključne aspekte tega, kaj pomeni biti (gostujoči) študent na ameriških univerzah. Katere nove perspektive so se jima pri tem odprle, katera prepričanja in predsodki so odpadli in nenazadnje katera spoznanja jima je ta izkušnja prinesla o sebi, lastni kulturi in študiju doma.

 

Predavanje bo izvedeno v okviru magistrskega študijskega programa druge stopnje Politologija, in sicer v torek, 16. maja 2017 ob 17. uri (UP FM, predavalnica B6, Trg Brolo 12, Koper).