Izobraževanje
torek, 31. januar 2017

Informativni dnevi na UP

Fakultete Univerze na Primorskem (UP) bodo na informativnih dnevih, ki bodo v petek, 10. 2., in v soboto, 11. 2. 2017, dijakom omogočile neposredno pridobivanje informacij o možnostih nadaljnjega šolanja. Tudi letos bodočim študentom, ki prihajajo na Obalo iz drugih, bolj oddaljenih slovenskih krajev, na UP ponujajo organiziran brezplačni avtobusni prevoz na Primorsko.

BREZPLAČNI AVTOBUSNI PREVOZ NA PRIMORSKO

Univerza na Primorskem bo v času informativnih dni, ki bodo v drugem tednu februarja, v petek, 10. 2. 2017, organizirala brezplačni avtobusni prevoz  na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož (in povratek). Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4.00 uri, prihod v Portorož pa okrog 10. ure. Povratek na isti relaciji je predviden z odhodom ob 17. uri iz Portoroža. Obiski fakultet so razdeljeni na dva termina: ob 10. uri in ob 15.uri.

 

Da si pravočasno zagotovite mesto v avtobusih, izpolnite e-prijavo in posredujte podatke, ki jih organizator potrebuje za organizacijo potrebnega števila prostih mest. E-prijave zbirajo do vključno 7. 2. 2017.

 

E-prijava je dostopna preko naslednje povezave: https://www.upr.si/sl/univerza/brezplani-avtobusni-prevoz.

 

RAZPISANA MESTA IN INFORMATIVNI DNEVI

Univerza na Primorskem je v študijskem letu 2017/2018 razpisala prosta mesta na področjih:

 

  • Fakulteta za humanistične študije: izobraževalne vede in izobraževanje učiteljev (geografija, jeziki in književnosti, zgodovina), umetnost, humanistika, družbene vede
  • Fakulteta za management: družbene vede, poslovne in  upravne vede, pravne vede
  • Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije: vede o živi naravi, matematika in statistika, računalništvo, tehnika, kmetijstvo, gozdarstvo, ribištvo, osebne storitve, varstvo okolja 
  • Pedagoška fakulteta: izobraževalne vede in izobraževanje učiteljev
  • Fakulteta za turistične študije – Turistica: turizem, osebne storitve 
  • Fakulteta za vede o zdravju: zdravstvo, dietetika. 

Fakultete bodo v dveh intervalih na dan petka - ob 10. in 15. uri, ter v soboto ob 10. uri sprejemale dijake. Na organiziranih srečanjih jih bodo nagovorili dekani, profesorji in predstavniki fakultet, ki jim bodo podrobneje predstavili vsebino izbranih študijskih programov ter možnosti nadaljnjega študija ali zaposlitve po zaključenem dodiplomskem študiju. 

Iz prve roke pa bodo predstavniki Študentskih svetov posameznih fakultet in Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) ponudili koristne informacije, ki bodo dijakom – bodočim študentom prišle še kako prav v času študija. Med drugim priporočajo, naj se dijaki na prihajajočih informativnih dnevih dobro informirajo o vseh vprašanjih, ki se dotikajo njihovega želenega študija. Študenti bodo dijake seznanili z informacijami o študentski prehrani, predstavili pa bodo tudi obštudijske aktivnosti in projekte, ki obsegajo področja športa, kulture, mednarodnega sodelovanja in sociale. Dijaki si bodo lahko ogledali tudi prostore izbrane fakultete.

 

 

BIVANJE IN NASTANITEV

Na sedežu Študentskih domov Univerze na Primorskem (v Kopru na Ankaranski ulici 7 in v Portorožu na Obali 11) bodo dijaki izvedeli vse, kar je povezano z nastanitvijo in bivanjem v času njihovega študija na Primorskem, seznanjeni bodo z datumi in postopki prijave na javni razpis za študentska ležišča in še in še ... 

 

 

MESTNI IN LOKALNI AVTOBUSNI PREVOZ

Za tiste dijake, ki bi želeli v petek, 10. 2. 2017, obiskati dve fakulteti (eno v Kopru, drugo v Izoli ali Portorožu), pa objavljamo povezavo do spletne strani, kjer so na voljo urniki:

 

mestnega prevoza

medlokalnega prevoza

 

Cena karte na relaciji Koper - Bolnica Izola (mestni prevoz) v eno smer stane 0,80 EUR. 

Cena karte na relaciji Koper - Portorož (medlokalni prevoz) v eno smer stane 2,70 EUR.

 

ZEMLJEVID KOPRA

ZEMLJEVID IZOLA

ZEMLJEVID PORTOROŽA


Vir o brezplačnih prevozih: Univerza na Primorskem (UP)

Zanimivo /povezane novice