Izobraževanje
petek, 26. januar 2018

Informativni dnevi na Obali

Dobrodošlica dijakom na Obali

Univerza na Primorskem (UP), Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP), Mestna občina Koper,  Študentski svet Univerze na Primorskem in številne sodelujoče institucije in gostinska podjetja letos prvič za vse dijake, ki bodo prišli na Obalo, ob informativnih dnevih pripravljamo posebno dobrodošlico, ki bo potekala v petek, 9. 2. 2018, ob 10. uri na Titovem trgu v Kopru.

V okviru dobrodošlice bodo udeležencem omogočen obisk informacijskih kotičkov fakultet UP in organizacij, ki sodelujejo z univerzo in primorskim študentom nudijo različne ugodnosti. Ogledati si in prisluhniti bo možno »StandUP komediji malo drugače«. Na sproščen, zabaven način, bo standup komičarka Nataša Živkovič povezovala pogovor s študenti/-tkami Univerze na Primorskem o študentskem življenju na Obali. Prigode, nezgode, pa tudi, kako jo včasih kak študent zagode … Kako uspešno študirati, kje se do sitega najesti in kje pridobiti študentske bone, kako se vključiti v obštudijske dejavnosti, kje poiskati sogovornike z bogatimi izkušnjami, kdaj in kje sproščeno in zabavno preživeti prosti čas. Ob vsem tem pa še veliko uporabnih nasvetov iz prve roke!

Sledil bo obisk fakultet. Spoznati bo možno bodoče študijsko okolje v sodobno opremljenih predavalnicah, kjer bodo udeležence nagovorili dekani in dekanje fakultet, skupaj s predstavniki študentov, in odgovorili na vprašanja v zvezi s študijem, nastanitvijo in podobno. Popoldanski termin obiskov je ob 15. uri.

Informativni dan bo na fakultetah Univerze na Primorskem potekal tudi v soboto, 10. 2. 2018, s predstavitvami na fakultetah v jutranjem terminu ob 10. uri.

Vabimo vas k ogledu video napovednika, s katerim vas Nassim Djaba, predsednik ŠOUP, Gregor Gulič, predsednik ŠS UP, in Anja Curk Repič z UP vabijo v univerzitetno mesto Koper. Izdelal ga je Damjan Muhič.

Brezplačni avtobusni prevoz na Primorsko

Univerza na Primorskem bo v času informativnih dni, in sicer 9. 2. 2018, organizirala brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož (in povratek). Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4.00 uri, prihod v Portorož pa okrog 10. ure. Povratek na isti relaciji je predviden z odhodom ob 17. uri iz Portoroža. Informativni dan v petek je razdeljen na dva termina: jutranji se bo pričel z dobrodošlico dijakom na Titovem trgu v Kopru ob 10. uri in nato nadaljeval na posamičnih fakultetah (predvidoma ob 11. uri), popoldanski pa ob 15. uri na sedežih fakultet.

Da si pravočasno zagotovite mesto v avtobusih, izpolnite e-prijavo in posredujte podatke, ki jih organizator potrebuje za organizacijo potrebnega števila prostih mest. E-prijave zbiramo do vključno 6. 2. 2018. Ne zamudite roka!

Veselimo se vašega obiska!

Zanimivo /povezane novice