Šport
torek, 29. november 2022

Futsalerji nabirajo nove točke skupnega seštevka

Drugi krog je za nami!

V ponedeljek, 28.11. 2022 se je v telovadnici STŠ odvil drugi krog Univerzitetne futsal lige 2022/23, kjer smo ponovno spremljali borbeno igro ekip, ki so si želele priboriti nove točke skupnega seštevka.  

Prvo tekmo sta odigrali Fakulteta za turistične vede (Turistica) in Fakulteta za vede o zdravju (FVZ), ki je prepričljivo zmagala. Po prvem polčasu, ko je bil rezultat 1:0 je Turistica še optimistično pritisnila na nasprotnika, ko pa je FVZ v treh minutah drugega polčasa zadela kar 3 krat, je do konca ostalo le še malo upanja. Tekma se je končala z rezultatom 5:0, v prid ekipe FVZ.


"Moj zadnji gol je bila samo še češnja na vrh smetane. Veliko smo sestankovali in planirali našo igro, kar smo uspešno udejanili na igrišču. Zelo sem zadovoljen, vzdušje je bilo super in z veseljem pričakujemo naslednje tekme," je dejal Marko L., igralec ekipe FVZ. 

Drugo tekmo sta odigrali ekipi Fakultete za pomorstvo in promet (FPP), ter Fakultete za management (FM).  Tekma je bila precej razburljiva in do devete minute drugega polčasa, zelo izenačena. FPP je vodil s štirimi zadetki, ekipa FM pa jim je sledila s tremi in se borila za izenačenje. Potem pa se je zgodil preobrat med igralci FPP, ki so dobili nov zagon in na hitro dosegli 3 zadetke, ki so tekmo zapečatili in dokončno pokopali vse upe FM.

"Gol smo vedno zadeli takrat, ko smo ga potrebovali," je dejal Kristijan M., kapetan ekipe FPP. Najbrž bo taktita igre ostala ista tudi v prihodnje, saj so telovadnico zapustili s prepričljivo zmago 7:3. 


Ekipa TURISTICA

Ekipa FVZ 


Ekipa FPP

Ekipa FM



Z naslednjim krogom futsal lige nadaljujemo 19.12.2022. Se vidimo!