Interesne dejavnosti
ponedeljek, 03. september 2018

Frivolus očaral obiskovalce

Koprske ulice in trge so ulični umetniki za tri dni spremenili v premične gledališke odre.

Festival uličnih umetnikov Frivolus, ki se je pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) v Kopru izvedel konec minulega tedna, je ponovno oživel ulice in trge starega mestnega jedra in očaral obiskovalce.

Frivolus je z magično močjo Koper za tri dni obrnil na glavo. Številni obiskovalci so na festivalu srečali klovne, akrobate, ulične glasbenike, igralce, lutkarje in žonglerje, ki so rušili meje med zabavo in umetnostjo ter se postavili blizu občinstvu in jih aktivno vključili v svoje vragolije.

Festival, ki je gostil ulične umetnike iz vseh koncev sveta, je navdušil, zabaval in nasmejal velike in male obiskovalce. “V Koper smo že tretje leto zapored pripeljali ulične umetnike, ki so obiskovalcem pretresli vsakdanjik, jih vrgli iz ustaljene rutine in vsakodnevne poti prikazali v drugačni luči. Ulično gledališče spodbuja mimoidoče, da sodelujejo pri predstavi in jim omogoča biti del posebnega doživetja,” prireditev povzame Nika Stegovec, sekretarka za interesne dejavnosti ŠOUP in vodja festivala Frivolus.

Tekom prireditve so letos navduševali tudi "okusi Frivolusa". Organizatorji so v zabavljaško zgodbo mesta vključili tudi lokalna podjetja v centru mesta, ki so s posebnimi in novimi ponudbami razvajali domače in tuje goste.

Več fotografij in posnetkov je za ogled na voljo na Facebook strani Frivolus.

Prireditev je finančno podprla Mestna občina Koper. Medijski pokrovitelj je Radio Capris, projekt je podprla tudi Luka Koper d.d. v okviru sklada »Živeti s pristaniščem«.

Pokrovitelji:
Komunala Izola
Avditorij Portorož
Bistro Villa Domus
Restavracija NORO
Kavarna Triglav
Sladoledarna
CAFE Calypso
Čajnica CHAI
Center mladih Koper
Foto Belvedere

Partnerji dogodka:
Zavod Villa Domus

Zanimivo /povezane novice