Interesne dejavnosti
petek, 30. september 2016

Frivolus - festival uličnih umetnikov

Po koprskih ulicah in trgih bo kmalu mogoče srečali klovne, čarovnike ali pa akrobate in ulične glasbenike. V mesto namreč prihaja ulični festival umetnikov – Frivolus, ki se bo odvijal od 14. do 16. oktobra. Festival bo gostil več kot 50 uličnih umetnikov iz različnih delov Evrope.

Frivolus je festival ulične umetnosti in uličnega gledališča, kjer poklicni umetniki in skupine delujejo zunaj institucionaliziranih prostorov. Parki, trgi, ulice in sprehajališča bodo postali kraji, v katerih se bodo obiskovalci z enim korakom potopili v čarobni svet domišljije.

Program bo povsem brezplačen in namenjen širši javnosti, od najmlajših do najstarejših, od domačih do tujih obiskovalcev. Tridnevni festival bo potekal od 10. do 22. ure in bo tematsko razdeljen v tri programske sklope, in sicer bo dopoldanski čas namenjen predstavam za otroke in otroškim delavnicam, tekom dneva bodo potekale raznolike aktivnosti po glavnih ulicah Kopra, večerni čas pa bo namenjen predstavam za odrasle obiskovalce.

Festival bo gostili klovne, žonglerje, čarovnike, akrobate, igralce, iluzioniste in še in še... Piko na i bo čarobnemu popotovanju dala simfonija uličnih glasbenikov, ki bo skozi vse tri dni zabavala in oživela koprske ulice.

Spremljajte nas na spletni  in Facebook strani ter Facebook dogodku, kjer boste kmalu izvedeli več o pestrem programu in izvajalcih! 

Prireditev je finančno podprla Mestna občina Koper. Medijski pokrovitelj je Radio Capris.

Zanimivo /povezane novice