Interesne dejavnosti
četrtek, 23. avgust 2018

Frivolus - festival uličnih umetnikov

Bodi očaran!

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) se bo v Kopru od 31. avgust do 2. septembra ponovno odvil Frivolus – festival uličnih umetnikov.

Celoten program festivala Frivolus je brezplačen. Dopoldan bo med 10. in 12. uro potekal otroški program, med 16. in 22. uro pa program za vse starosti. Predstave bodo potekale na Titovem in Carpaccievem trgu ter trgu ob kavarni Triglav in čajnici Vanilla, Hlavatyjevem parku, Verdijevi in Čevljarski ulici, razgledni točki ob dvigalu (Belveder) in mestni promenadi. 

"S pomočjo humorja, teatralnosti, glasbe in magičnosti si prizadevamo nasmejati in očarati vse obiskovalce dogodka," sporoča vodja projekta Nika Stegovec in dodaja: "Letošnja novost je nova lokacija predstav na razgledni točki na vrhu Belvederja, saj se nam zdi zanimiv, neizkoriščen prostor, ravno pravšen za tovrstne dogodke, saj postaja tudi vse pomembnejša turistična vstopna točka v Koper. "

Festival bo gostil več kot 30 predstav uličnih umetnikov iz Španije, Francije, Švice, Italije, Argentine, Čila in Slovenije. Prva predstava festivala in razstava lutk v izvedbi nastopajočih iz Francije se bo pričela v četrtek, 31. avgusta, ob 10. uri v Hlavatyjevem parku.

Na osrednji večerni predstavi v petek, 31.8., se bo izvedel Ognjeni šov in predstavil požiralec mečev Murray Molloy. V soboto, 1.9., bo večerna predstava ob 21. uri izjemoma potekala v Taverni, nastopili pa bodo multiinstrumentalist in samouk Roberto Heruzzo ter Aerial Circus z akrobatsko predstavo na zračnih tkaninah Aquariom.

V primeru slabega vremena se bodo predstave 31.8. in 1.9. odvile v Centru mladih Koper (razen večerne predstave dne 1.9., ki bo v Taverni), dne 2.9. pa v Taverni. 

Za vsa morebitna vprašanja in informacije o festivalu bo tekom celotnega festivala na voljo informacijska točka na Titovem trgu ob vhodu na Čevljarsko ulico ter fotografska točka za spomin na festival. "Poleg naštetega v času prireditve vabimo obiskovalce, da odkrijejo tudi izbrane okuse Frivolusa in se prepustijo nepozabnemu doživetju," zaključuje vodja projekta.

Podroben urnik in lokacije predstav si lahko ogledate na uradni spletni strani festivala TUKAJ.
Prireditev je moč spremljati tudi na Facebook strani ter Facebook dogodku.

Festival sofinancira Mestna občina Koper.
Medijski pokrovitelj je Radio Capris.
Projekt podpira Luka Koper d.d. v okviru sklada »Živeti s pristaniščem«.

Pokrovitelji:
Komunala Izola
Avditorij Portorož
Bistro Villa Domus
Restavracija NORO
Kavarna Triglav
Sladoledarna
CAFE Calypso
Čajnica CHAI
Center mladih Koper
Foto Belvedere

Partnerji dogodka:
Zavod Villa Domus

Zanimivo /povezane novice