Interesne dejavnosti
sreda, 04. november 2020

Fotografski natečaj

Snovna kulturna dediščina

Kulturna dediščina nas spremlja vsak dan, na vsakem koraku, v vsakem trenutku. Skriva se za vogalom stare hiše, ozke ulice, pojavi se v naših rokah kot zanimiva knjiga, kot sprehod po določeni pokrajini ali pa ostane kot modrost, ki jo skušamo predati. Če ji znamo prisluhniti se iz njenih elementov lahko učimo, spoznavamo svet, širimo lastna obzorja ter krepimo identiteto. Ko govorimo o snovni ali materialni kulturni dediščini imamo v mislih posamične stavbe, njene dele, predmete, arheološke najdbe, listine ali zbirke, ki pričajo o kulturi in zgodovini določenega naroda ali ozemlja. 

1. KDO LAHKO SODELUJE?
 
Na natečaju lahko sodelujejo vsi ljubiteljski in poklicni fotografi iz Slovenije in tujine, ne glede na starost.

2. TEHNIČNE ZAHTEVE
 
Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ tremi fotografijami. Lahko so barvne ali črno-bele. Poslane morajo biti v formatu .JPG ali .JPEG v maksimalni kvaliteti oziroma kvaliteti primerni za tisk na format A4 (297mm x 210mm) pri 300dpi (3600x2400 pixl). Udeleženec mora biti avtor oddanih del, ki so posnete med 2. 11. in 22. 11. 2020. Z oddajo fotografij udeleženci sprejemajo pravila razpisa.

3. KJE BODO PRIKAZANE IZBRANE FOTOGRAFIJE?
 
Žirija bo opravila ožji izbor fotografij, ki bodo razstavljene decembra 2020 v Sončni dvorani v Izoli.

4. KAM POSLATI FOTOGRAFIJE?
 
Fotografije pošljite do vključno 30. 11. 2020 na naslov: oi.izola@jskd.si skupaj z izpolnjeno prijavnico 

PRIJAVNICA


5.IMENA POSLANIH DATOTEK
 
ime_priimek_naslov_dela.jpg (npr. Janez_Novak_Suhi_zid.jpg)

6. KJE BODO OBJAVLJENI REZULTATI?
 
Rezultati izbora bodo objavljeni na FB strani JSKD Izola in Koper. Prijavljeni fotografi bodo o izboru obveščeni preko elektronske pošte. Žirija si pridružuje pravico, da natečaj razveljavi v primeru, da oceni, da prijavljene fotografije ne dosegajo primernega standarda.

7. INFORMACIJE

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Koper, Kidričeva ulica 46, 6000 Koper in Območna izpostava Izola, Ulica Giordano Bruno 8, 6310 Izola 

oi.koper@jskd.si, oi.izola@jskd.si, 031/645-413

Zanimivo /povezane novice