Šport
sreda, 05. december 2018

Famnit suvereno, FPP šokiral PEF

Univerzitetna futsal liga M servis.

Zaključen je tudi drugi krog Univerzitetne futsal lige M Servis. Že razpored je napovedoval, da bo ta krog postregel z živahnejšo in kakovostnejšo igro kot prejšnji, saj so igralci imeli priložnost za uigravanje svojih ekip.  Tokrat smo lahko resnično uživali v napetih dvobojih, saj so se igralci vseh ekip trudili po svojih najboljših močeh in z veliko motivacije. Lahko smo veseli, da je na Univerzi na Primorskem toliko študentov, ki izražajo željo po udeležbi na Univerzitetni ligi.

Pojdimo od začetka ... Ob 20.15 se je pričel dvoboj med ekipama Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Famnit) ter ekipo Fakultete za turistične študije (FTŠ Turistica). Famnit, ki se je v prejšnjem krogu znesel nad Fakulteto za vede o zdravju (FVZ) in jo visoko porazil, je bil favorit. Vendar je to moral pokazati tudi na igrišču, saj so se igralci FTŠ Turistica hrabro, predvsem pa uspešno, branili in bili v prvem delu celo boljši nasprotnik. Famnit je začel s preverjeno postavo, ki pa v začetku tekme ni prinesla želenega vodstva, ravno nasprotno, bila je celo v podrejenem položaju. Igralci FTŠ Turistica  so z veliko teka bili večkrat v priložnosti za zadetek, a jih je v ključnih trenutkih zapustila sreča ali pa jim je nasproti stal vratar Famnita in reprezentance Niki Boroja (igralec tekme), ki je z neverjetnimi obrambami spravljal ob živce nasprotnika, hkrati pa poskrbel, da je njegova ekipa v 10. minuti po protinapadu zadela za vodstvo 1-0. Zadel je Adem Zyba. Ko je že kazalo, da se bo polčas končal z minimalno razliko, je v 19. minuti iz gneče v kazenskem prostoru z močnim strelom vodstvo povišal Klemen Franjčič.

Nadaljevanje tekme je bil že znan scenarij, saj je ekipa Famnit, v drugi del vstopila zelo zbrano, pokazala svojo kvaliteto in ni dovolila nikakršnega presenečenja, še več - pokazala je, da ne pozna usmiljenja, saj so v drugem delu po vrsti zadeli še Grbec, Franjčič, Tatarević, Avdalović, Zyba in Badžim, ter tako do vrha napolnili mrežo borbenih in tekaško zelo razpoloženih igralcev FTŠ Turistica. Končni rezultat visokih 8-0 za Famnit. 

Izjave po tekmi:
Žiga Knafelc, FTŠ Turistica: »Tekma je bila dobra, žal nam je, da nismo zadeli, saj smo imeli kar nekaj priložnosti. Ekipa Famnita nas je elegantno nadigrala in dokazala, zakaj sodi med favorite za naslov.«
Gregor Grbec, Famnit: »Tekma je bila zelo zanimiva. V začetku je nasprotnik vseskozi pritiskal na nas, tako da nismo uspeli razviti naše igre, v nadaljevanju pa se je vse postavilo na svoje mesto, nasprotniku so pošle moči, mi pa smo pokazali svojo kakovost.«

FAMNIT – FTŠ Turistica       8-0

1-0   Zyba, 2-0 Franjčič, 3-0 Grbec, 4-0 Tatarević, 5-0 Franjčić, 6-0 Avdalović, 7-0 Zyba, 8-0  Badžim;

FAMNIT:  (Boroja, Tatarević, Avdalović, Turudija, Badžim, Franjčič, Grbec, Zyba)      

FTŠ Turistica: (Jerman, Kragelj, Knafelc, Čuk, N.Vilić , Šuber, Vašl, M.Vilić)    

V drugi tekmi večera smo spremljali dvoboj med ekipama Pedagoške Fakultete (PEF) in  Fakultete za pomorstvo in promet (FPP). Slednja se nam je letos predstavila prvič in nas navdušila s svojim pristopom, motivacijo, željo in vztrajnostjo. Kot kaže, fantje mislijo resno!

V primerjavi s prvim dvobojem, v katerem ni manjkalo teka in individualnih preigravanj, se je drugi začel popolnoma drugače. Oboji so v tekmo vstopili zelo napeti in živčni, tako da je posledično trpela tudi kvaliteta igre. Ko je po dobrih 5 minutah Andraž Žalec s prefinjenim strelom popeljal ekipo FPP v vodstvo, se je tekma razživela, žal tudi po grobosti, kar vsekakor ni pohvalno, vendar razumemo, da je lahko tekmovalni naboj še kako zahrbtna stvar.

Prvi polčas so bolje odprli igralci FPP, saj so takoj pritisnili na nasprotnika in čakali njegovo napako. Igralci PEF so bili dokaj nemočni, njihova igra je bila neprepoznavna, poznala se jim je utrujenost. Tako so se začele vrstiti napake v obrambi, kar je FPP že po petih minutah izkoristila in z zadetkom Andraža Žalca (igralec tekme) prešla v vodstvo. Ekipa PEF se je sicer trudila, vendar ji nikakor ni uspevalo prebiti nasprotnikove obrambe. Igralci FPP so z agresivno in trdo obrambo popolnoma onemogočili igralce PEF, ki so bili tudi fizično šibkejši in so praviloma vse medsebojne dvoboje izgubljali. Čeprav jim je uspelo izenačiti, se jim je že v naslednjem napadu pripetila napaka. Nesporazum med Pejakićem in Panič Nardino, je botroval avtogolu in posledično ponovnem vodstvu FPP. V 16. minuti je ekipa PEF preko Žana Kaplana po lepem samostojnem prodoru in strelu iz obrata izid poravnala, a je bilo to premalo za vse bolj hrabre, borbene in vztrajne pomorce, ki so do konca polčasa zadeli še enkrat in ponovno prešli v vodstvo. Drugi polčas je ekipa PEF poskusila igro z vratarjem v polju, ki pa ni prinesla želenega rezultata. Minute so hitro tekle in pritisk na ekipo PEF se je stopnjeval do te mere, da je začela delati nepotrebne prekrške in si dovolila izključitev, ter si s tem sama zapečatila usodo. Zaključek je bil povsem v znamenju FPP, ki je še z dvema zadetkoma zmago naredila izdatnejšo. Končni izid 5-2 za FPP.

Izjave po tekmi:

Matic Krapež, PEF: » Igralci FPP so nas presenetili v vseh pogledih. Bili so številčnejši, močnejši v dvobojih in tekaško bolj razpoloženi, tako da je rezultat pravi pokazatelj razmerja moči na igrišču. Čeprav smo poskusili z vratarjem, se nikakor nismo uspeli vrniti v igro. Nič še ni izgubljenega, gremo novim izzivom naproti!«

Luka Babič, FPP: »Kaj naj rečem?...prva tekma, prva zmaga! Dejansko smo presenečeni tudi sami, da nam je uspel tako silovit začetek. Ekipa potrebuje še nekaj časa za uigranost, smo pa zadovoljni s prikazanim. Čestitke tako nasprotniku, kot tudi naši ekipi, ki je pokazala da smo dobra klapa.«

FPP – PEF                   5-2

1-0 Žalec, 1-1 Kaplan, 2-1 Radovac, 2-2 Kaplan, 3-2 Baruca, 4-2 Babič, 5-2 Žalec

FPP:    ( Babič, Kljun, Ju. Fesel, Rastovac, Baruca, Starc, Žalec, Ja. Fesel, Tratar)

PEF:    ( Krapež, Pajnkihar, Knedl, Panič Nardin, Bratina, Pejakić, Brudar, Petrovčič, Kaplan)



Po videnem lahko že napovemo, da bo dvoboj med ekipo Famnit in ekipo FPP, ki se bo odigral prav v zadnjem krogu pravi športni spektakel. Pridite in podprite svoje zmagovalce! Mi bomo tam!

EKIPE UFL M SERVIS

FAMNIT : Tatarević, Boroja, Badžim Turudija, Zyba, Franjčić, Avdalivić, Grbec

FPP: Babič, Kljun, Ju. Fesel, Rastovac, Baruca, Žalec, Starc, Ja. Fesel, Tratar

PEF: Knedl, Kaplan, Panič Nardin, Krapež, Bratina, Pejakić, Pajnkihar

FTŠ: Jerman, N. Vilić, Kragelj,M. Vilić, Šuber, Knafelc, Čuk