Sociala
ponedeljek, 25. februar 2013

Evropska državljanska pobuda za vodo

Evropa drvi v skrito privatizacijo pitne vode, dobrine, ki je last nas vseh. Naša država, za razliko od nekaterih drugih, je omenjeno direktivo sprejela brez pomislekov. Obravnavalo jo je zgolj Ministrstvo za finance, pristojno Ministrstvo za kmetijstvo in okolje pa sploh ni obravnavalo omenjene direktive.

Torej, Slovenija je s tem na stežaj odprla vrata privatizaciji vode v Evropi in tudi v Sloveniji in če se temu skupaj ne upremo na evropski ravni, se nam utegne zgoditi to, kar smo že lahko videli v Južni Ameriki in pa tudi v razvitem svetu, npr. Londonu. Končni rezultat je dražja voda in slabša skrb za kakovost in vzdrževanje vodovodnega sistema, saj je edino gonilo multinacionalk, ki bi s temi viri upravljale, DOBIČEK.

Po trenutnih informacijah moramo v Sloveniji zbrati še dobrih 4.000 podpisov za izpolnitev kvote. Nemcem in Avstrijcem je že uspelo. Verjamem, da nam bo tudi v Sloveniji to uspelo.

Na tem spletnem mestu je predlagana evropska državljanska pobuda (gre za institut EU, ki državljanom omogoča vlaganje peticij, pobud ipd. skupnega, javnega interesa ...), z naslovom:

Voda in komunalna ureditev sta človekova pravica! Voda je javna dobrina in ne blago!

Podpis te pobude je nekoliko bolj "resna" zadeva od običajnih spletnih peticij, saj zahteva natančnejše podatke (datum rojstva, osebno identifikacijo z osebnim dokumentom, tj. navedbo št. osebne izkaznice ali potnega lista ipd.). Vendar je varnost osebnih podatkov zagotovljena, vzame vam  1 MINUTO ČASA.

Elektronska oddaja obrazca je možna TUKAJ!

Več o PROBLEMATIKI si lahko preberete in slišite tukaj.

Za vodo, za življenje!

Zanimivo /povezane novice