Šport
ponedeljek, 07. maj 2018

DUP v veslanju z zmajevimi čolni

Državno univerzitetno prvenstvo.

Univerzitetna športna zveza Primorske vabi k novi atraktivni športni dogodivščini. V torek, 22. maja, bo v Ljubljani potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v veslanju z zmajevimi čolni. Gre za zabavno veslaško tekmovanje, kjer ritem zavesljajev, kot v časih starih sredozemskih galej, narekuje bobnar.

Posadko zmajskega čolna (lesenega čolna z zmajevo glavo) sestavlja do 10 veslačev, krmar in bobnar. Krmar in bobnar sta lahko ne-študenta, pri veslačih pa naj bi jih bilo šest enega spola in dva drugega – torej šest deklet in dva mišičnjaka, ali pa šest veslačev in dve veslačici. Tekmovanje bo potekalo na dan študentskega teka na ljubljanski grad in sicer na Ljubljanici. Veslalo se bo z vesli za kanu, pri organizaciji dogodka pa bo sodelovala tudi Kajakaška zveza Slovenije.

Ker se na Primorskem že od leta 1924 ponašamo z medaljami z največjih veslaških in v zadnjih desetletjih tudi s kajakaških preizkušenj, se Državnega univerzitetnega prvenstva v veslanju z zmajevimi čolni naravnost MORAMO udeležiti! Zato Vas vabimo, da se čim prej prijavite na DUP, prijave pa bomo zbirali na prijave@uszp.si.