Šport
petek, 19. april 2019

DUP v orientacijskem teku 2018/19

Državno univerzitetno prvenstvo.

V sredo, 15. 5. 2019, bo na Rožniku v Ljubljani potekalo državno univerzitetno prvenstvo v orientacijskem teku za študijsko leto 2018/19. Tekmovanje organizirata Slovenska univerzitetna športna zveza(SUSA) in Orientacijska zveza Slovenije(OZS), izvajalec tekmovanja Orientacijski klub Polaris Ljubljana. Tekmovalo se bo na sredni in daljši progi, kategorije pa so poleg spola razdeljene na študentko rekreativno in študentsko tekmovalno kategorijo ter na kategorijo zaposlenih. Predprijave se zbirajo do torka, 14. 5. 2019, do 12:00.

Vodja tekmovanja je Eneja Osterman. Prijave bodo, v omejenem številu, mogoče tudi na dan tekmovanja na prijavnem mestu (do porabe razpoložljivih orientacijskih kart).

Tekmovanje bo potekalo na dveh različnih dolžinah prog (srednja in dolga). Na daljši progi bodo nastopili tekmovalci in zaposleni, na krajši rekreativci. 

KATEGORIJE: 

-Študenti rekreativno (M,Ž) - rekreativna srednja proga

-Študenti tekmovalno-registrirani tekmovalci v OZS (M,Ž) - tekmovalna daljša proga

-Zaposleni - tekmovalna daljša proga

Tekmovanje bo potekalo po pravilih Orientacijske zveze Slovenije. Tekmovalci se tekmovanja udeležujejo na lastno odgovornost. Pravila točkovanja za napredovanje na Evropsko univerzitetno prvenstvo (EUP). Pravico do nastopa na EUP si izbori ekipa, ki zbere največ točk na tekmovanju. Ekipo po tem razpisu tvorijo študenti z istega višješolskega/visokošolskega zavoda. Vsaka uvrstitev v kategoriji študenti tekmovalno se točkuje glede na zasedeno mesto v skladu s tabelo objavljeno v razpisu.

Skupno število točk posamezne ekipe se določi tako, da se seštejejo le točke 3 najboljših uvrstitev v študentski moški tekmovalni kategoriji in 3 najboljše uvrstitve v študentski ženski tekmovalni kategoriji. V primeru enakega števila točk je višje uvrščena tista ekipa, ki ima višje uvrstitve.   

Oddaja predprijave prek spletnega obrazca. Za oddajo prijave klikni tukaj.


Pred tekmovanjem so udeleženci študenti dolžni podpisati po spletu oddano predprijavo in predložiti dokazilo o statusu študenta v študijskem letu 2018/19 oziroma dokazilo o diplomiranju med 1.1.2018 in 15.5.2019. Organizator bo pri pristojnih službah izobraževalnih zavodov preveril resničnost izjave o statusu udeleženca. V kolikor bo ugotovljeno, da udeleženec nima ustreznega statusa, bo diskvalificiran, zoper njega bo sprožena kazenska in disciplinska prijava zaradi ponarejanja uradnega dokumenta.

PRIJAVNINE NI!

Udeleženci se borijo za naslov Državnega univerzitetnega prvaka v orientacijskem teku za študijsko leto 2018/19. Tekmovanje šteje tudi, kot delne kvalifikacije za udeležbo na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v orientacijskem teku (EUP), ki bo potekalo med 24. 7. in 27. 7. 2019 v Olomoucu na Češkem. Na tekmovanje se lahko kvalificirajo le tisti, ki izpolnjujejo pogoje predpisane s strani EUSA (status študenta oz. potrdilo o diplomiranju, starost: rojeni med 1.1.1989 in 31.12.2002). V ekipo, ki se bo udeležila EUP bodo povabljeni trije najvišje uvrščeni tekmovalci v moški in ženski študentski tekmovalni kategoriji, člani zmagovalne ekipe.

Posamezniki uvrščeni od 1. do 3. mesta v vsaki kategoriji/disciplini prejmejo medaljo. Podelitev nagrad in priznanj bo potekala takoj po obdelavi rezultatov na prijavnem mestu.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe datuma, ure in kraja izvedbe tekmovanja ter tekmovalnih pravil v primeru objektivnih okoliščin. Organizator si pridržuje pravico do odpovedi celotnega tekmovanja in/ali izvedbe tekmovanja v posamezni kategoriji/disciplini v primeru premajhnega števila prijavljenih ekip.

Podatki o zmagovalcih tekmovanja v študijskem letu 2017/18 bodo dostopni na spletni strani zveze v 24-ih urah od zaključka tekmovanja. Udeležencem tekmovanja na zahtevo izdamo potrdilo o udeležbi, kot opravičilo zaradi morebitnega izostanka od študijskih obveznosti.

Prosimo vse, ki imate orientacijske čipe, da jih prinesete s seboj! 

Kompase si tekmovalci priskrbijo sami.

Štartna lista bo 14.5.2019 ob 20. uri objavljena na www.orientacijska-zveza.si.