Šport
petek, 18. maj 2018

DUP v odbojki

Državno univerzitetno prvenstvo.

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) bo v četrtek, 24. 5. 2018, v Ljubljani organizirala Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki 2017/18.

Tekmovanje bo potekalo tako v moški (študentje) kot v ženski (študentke) kategoriji.

Na tekmovanju bodo lahko sodelovale univerzitetne ekipe, ki jih bodo prijavile članice SUSA, ter univerzitetne ekipe, ki jih bodo prijavile univerze z območij, na katerih članice SUSA ne delujejo. Moštva bodo sestavljajali študentje iz istega univerzitetnega središča. Člani oziroma članice ekip bodo lahko tudi študenti samostojnih visokošolskih zavodov po sklepu IO SUSA.

Iz vsakega univerzitetnega središča bo lahko nastopila ena ekipa. Ekipa bo štela najmanj 6 in največ 12 igralk oziroma igralcev ter najmanj 1 in največ 4 spremljevalce.Tekmovanje bo potekalo v Biotehniškem izobraževalnem centru v Ljubljani, na Ižanski cesti 10. Začetek tekmovanja bo ob 10. uri, konec pa predvidoma ob 16. uri.

Pravila so podana v posebnem tekmovalnem pravilniku kot priloga razpisa. Izvajalec tekmovanja bo Športna zveza univerze v Ljubljani, vodja tekmovanja pa Gregor Hribar.

Ekipne prijave smo sprejemali do 20. aprila 2018, številčne prijave pa bodo mogoče še do 18. maja 2018, individualne prijave pa tudi na dan tekmovanja.

21. maja 2018 bo objavljeno obvestilo o žrebu, žreb tekmovanja pa bo potekal 23. maja 2018.

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, STA potovanja in športni dnevnik EKIPASN.