Izobraževanje
sreda, 28. september 2016

Dobrodošlica ŠOUP ob začetku študijskega leta

Ob začetku študijskega leta na ŠOUP pripravljamo tradicionalno dobrodošlico.

Ob začetku študijskega leta za bruce, pa tudi ostale študente, med 3. in 7. oktobrom pripravljamo tradicionalno dobrodošlico. Na info točkah ŠOUP bodo študenti informatorji delili ŠOUP mape in postregli z uporabnimi informacijami, ki jih študenti potrebujejo ob prvih študijskih dneh.

 

Tako kot vsako leto, so tudi letos zanje pripravili informativno gradivo, ki ga bodo delili študentje višjih letnikov in postregli z informacijami, ki jih študentje potrebujejo ob začetku študija. Predstavitvenih aktivnosti bodo študentje deležni tudi na sedežu ŠOUP-a, ki bo v začetku oktobra še na Gortanovem trgu 15 v Kopru, nato pa se bo središče študentskega življenja preselilo v nove prostore Študentskega centra Univerze na Primorskem (ŠCUP) na Čevljarski ulici 27.

 

Poleg novega centra, je novost prihajajočega leta tudi novozgrajeni Študentski dom Villa Domus, ki Koper bogati za 69 sodobnih študentskih postelj. Študentski dom se nahaja tik ob mestnem jedru na Vojkovem nabrežju, nedaleč od avtobusne in železniške postaje in prinaša dobrodošlo razbremenitev pereče problematike pomanjkanja ležišč.

 

Med 10. in 14. oktobrom sodelavci resorja za socialo pripravljajo veliko študentsko krvodajalsko akcijo, ki bo potekala v Splošni bolnišnici Izola. Poskrbeli smo tudi za zdrav duh v zdravem telesu, vsem študentom je namreč v tem študijskem letu na voljo brezplačna študentska rekreacija. Vse kar potrebujete je le kartica Zdrava zabava, ki si jo lahko naredite na info točki na ŠOUP (Gortanov trg 15, Koper).

 

V prihajajočem študijskem letu bo ŠOUP študentom ponudil pester izbor projektov in ostalih vsebin s področja športa, izobraževanja, kulture, sociale, mednarodnega delovanje, manjkalo pa ne bo niti tradicionalnih uvodnih študentskih zabav.

 

»Pred nami je novo študijsko leto, ki ne prinaša le novih obveznosti, nalog in dolžnosti, temveč tudi polno novih doživetij, pričakovanj, zabavnih dogodkov, druženja in spoznavanja novih prijateljev. Želim vam, da dosegate najboljše rezultate in nizate uspehe na vseh področjih, ŠOUP pa bo tukaj za vas, da vas pri tem podpira,« sporoča Seit Demiri, predsednik ŠOUP.

 

Zanimivo /povezane novice