Splošno
nedelja, 29. september 2013

Dobrodošlica ob začetku študijskega leta

Na ŠOUP-u ob začetku študijskega leta pripravljamo tradicionalno dobrodošlico vsem brucem, pa tudi ostalim študentom. Novost prihajajočega leta je spletna izmenjevalnica študijske literature Knjiga 8 giga.

Za bruce in ostale študente Univerze na Primorskem to leto v novih prostorih ŠOUP-a na Gortanovem trgu 15 v Kopru med 30. septembrom in 4. oktobrom pripravljamo tradicionalno dobrodošlico. Tako kot leta poprej, vam bomo razdelili informativno gradivo, ŠOUP mapo ter postregli z uporabnimi informacijami.

Če se ti svita, kakšne barve bo mapa letos, sodeluj v nagradni igri na FB strani ŠOUP.

ŠOUP s tem študijskim letom stopa v deseto leto svojega delovanja, zato bodo dejavnosti in projekti v tem letu začrtani v duhu prihajajočega mejnika. Letošnja novost je spletna izmenjevalnica študijske literature Knjiga 8 giga, kjer je mogoče podariti, prodati ali pa si izmenjati študijsko gradivo.

Predsednik ŠOUP-a, Marko Pavlič: »Spet je študijsko leto naokoli. Za nekatere od vas, ki prvič prestopate univerzitetni prag, to pomeni začetek prvega, novega študijskega leta, za druge le nadaljevanje. Čakajo nas nove obveznosti: predavanja, vaje, seminarji, seminarske naloge, izpiti in še in še. Vsak začetek je težak, a lahko se tolažimo, da so že mnogi vse to dali skozi. Vsak začetek prinaša nove priložnosti. Žal pa so nas v preteklih letih prizadeli varčevalni ukrepi države, tako na področju štipendij kot tudi študentskega dela, subvencioniranega bivanja in prehrane. Potruditi se moramo, da bodo naš glas bolj slišan, državna politika pa mora spoznati, da vlaganje v mlado generacijo ne predstavlja stroška, temveč prav obratno – naložbo za prihodnost. Želim vam uspešen začetek novega študijskega leta.«

Te zanima več o študiju in ostalih obštudijskih dejavnostih, ki smo jih pripravili zate? Klikni TUKAJ.