APZ UP
torek, 19. december 2017

DobroDELno za APZ UP

Donacija 0,5 % dohodnine je brezplačna!

Akademskemu društvu Univerze na Primorskem (ADUP), v sklopu katerega deluje Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), je Ministrstvo za Kulturo RS decembra leta 2010 podelilo naziv Društvo v javnem interesu. ADUP se je uvrstil v seznam upravičencev do donacij, zato v društvu pozivajo vse, ki jim zbor s številnimi dogodki in pesmijo ogreva srce, da izpolnijo obrazec za namenitev dela dohodnine.

Vsi, ki oddajajo dohodninsko napoved v Sloveniji (torej so davčni zavezanci), lahko do 0,5 % odmerjene dohodnine namenijo nevladnim organizacijam. Na tak način imajo možnost donirati določena sredstva za delovanje organizacij, ki prispevajo k bolj kakovostnemu bivanju v naši družbi. Donacija 0,5 % dohodnine je brezplačna. To pomeni, da gre za dohodnino, katero ste državi Sloveniji že plačali. V kolikor zahtevka ne pošljete, si država ta del zadrži. Informacije o načinu donacije so dostopne TUKAJ

Kako podariš 0,5 % dohodnine?
Akademsko društvo Univerze na Primorskem
Čevljarska ulica 27
6000 KOPER
davčna številka: 83356606

Del dohodnine za leto 2017 je možno donirati še do 31. decembra 2017. Izpolnjen obrazec lahko prinesete tudi na Info točko ŠOUP, vsak delovnik med 8.00 in 16.00 uro, obrazec bomo Davčnemu uradu poslali mi!