Sociala
četrtek, 21. december 2017

Dobrodelna skodelica

Obalni lokali bodo z donacijami pomagali mladim, prispevaš lahko tudi ti!

V sodelovanju z gostinskimi lokali na Obali skupina študentov prostovoljcev PreProstoVoljni, ki delujejo v okviru Študentske organizacije Univerze na Primorskem, z dobrodelno akcijo “Dobrodelna skodelica” zbira sredstva za Sklad za socialno ogrožene študente.

Ponovno je prišel najlepši čas, čas dobrote, obdarovanja in misli na tiste, ki jih želimo obdarovati ter jim pričarati čarobne praznike. PreProstoVoljni smo se letos za pomoč obrnili na obalne lokale, ki bodo z donacijami pomagali mladim. Kdor želi dodatno pomagati socialno ogroženim študentom, lahko tudi sam daruje v dobrodelno skodelico pri sodelujočih v dobrodelni akciji,” sporoča Kristina Taja Grünfeld, sekretarka za socialno in študentsko problematiko ŠOUP in dodaja, da se lahko zainteresirani akciji pridružijo kadarkoli.

Sodelujoči v dobrodelni akciji “Dobrodelna skodelica”:

Študentski sklad je projekt, ki sodi med projekte Resorja za socialo in študentsko problematiko ŠOUP, pri čemer na projektu sodeluje tudi Študentski svet Univerze na Primorskem. Namen sklada je pomoč socialno ogroženim študentom Univerze na Primorskem ter osveščanje javnosti o problematiki socialno ogroženih študentov ter promocija humanitarnosti in pomoči sočloveku v stiski. S projektom želimo dvigovati zavedanje pomena osebnostnih vrednot med ljudmi. Izobrazba je dandanes pomembna in s skladom želimo poudariti, da je pomembno, da je izobrazba dostopna vsem, ne glede na socialne ali družbene okoliščine.

Spremljaj naš Facebook dogodek ter preveri, kateri lokali sodelujejo v dobrodelni akciji in pomagajo socialno ogroženim študentom. 

Bodimo dobrodelni, podružimo se s prijatelji ob toplem napitku in ponudimo podporo sodelujočim.

Sodelovanje v dobrodelni akciji, ki traja od 22. decembra do konca januarja, prinaša tudi nagrado! Objavi in označi sliko na Facebooku ali Instagramu z #dobrodelnaskodelica #imakemysoup #preprostovoljni ter prejmi lepe nagrade.

Medijski pokrovitelj je Radio Capris.

Projekt PreProstoVoljni podpira Mestna občina Koper ter Luka Koper, d.d. v okviru SKLADA ŽIVETI S PRISTANIŠČEM.