Splošno
četrtek, 17. november 2022

Danes obeležujemo Mednarodni dan študentov

Na ŠOUP opozarjamo, da posledice draginje in rasti življenjskih stroškov vplivajo tudi na študente.

Letošnje študijsko leto je prvo, ki poteka povsem brez omejitev in to nas izjemno veseli. Študenti so ponovno napolnili študijska središča in tudi študentske organizacije smo lahko pričele z organizacijo dogodkov, ki so, po izjemno zahtevnem in težkem obdobju, resnično dobrodošli. Že v začetku študijskega leta je bilo vidno, da smo mladi močno pogrešali socialne stike in druženje. Vseeno pa so se pojavile posledice epidemije, ki so prizadele tudi študente, mnoge izmed vas.

Študenti močno občutijo dvig vseh življenjskih stroškov

Kljub temu, da smo študijsko leto pričeli polni optimizma in smo v preteklem obdobju organizirali resnično veliko število dogodkov, pa ne moremo mimo dejstva, da je inflacija prizadela veliko mladih, študentov in dijakov. Z inflacijo in rastjo življenjskih stroškov se soočajo vse družbene skupine, vendar pa smo študenti vseeno nekoliko bolj občutljivi na tovrstne spremembe, saj za večino temeljni prihodek predstavlja študentsko delo. V dani situaciji je študentsko delo nujen socialni korektiv, ki omogoča, da se študenti lažje spopadajo z draginjo.

ŠOS in ŠOUP študentom pomagata tudi pri izplačilu Covid dodatkov

V teh dneh na Študentski organizaciji Slovenije in tudi na ŠOUP intenzivno pomagamo študentom pri težavah, s katerimi se spopadajo pri izplačilu Covid dodatkov. Že večkrat smo poudarili, da morajo dodatke prejeti vsi študenti, ki so v času epidemije pomagali v zdravstvenem sektorju in prav v teh dneh se intenzivno ukvarjamo z vsakim posameznikom, ki naleti na kakršenkoli problem. Vsi, ki potrebujejo našo pomoč nam lahko pišejo tudi na info@soup.si. 

ŠOUP bo tudi v bodoče zagovarjal interese in pravice vseh študentov ter poskrbel za pestro obštudijsko dogajanje

Študentska organizacija Univerze na Primorskem se zelo dobro zaveda svojega pomena na lokalni in državni in nikakor ne bomo ostali tiho, ko bo govora o interesih ter potrebah študentov po celotni Sloveniji. Od vsake vlade pričakujemo, da sistemsko pristopi k reševanju problemov, ki tarejo mlade. Ob Mednarodnem dnevu študentov želimo opozoriti, da mladi, študenti in dijaki nikakor nismo apatični in želimo aktivno prispevati k razvoju družbe na različnih področjih. Na ŠOUP obljubljamo, da bomo tudi naprej branili vsakega izmed vas ter, da bomo za vas pripravili veliko število zanimivih projektov in aktivnosti. 

Čestitko ob Mednarodnem dnevu študentov si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.