Splošno
torek, 21. oktober 2014

Danes na PRIMSSov dan odprtih vrat

Primorsko svetovalno središče, Koper (PRIMSS) v četrtek, 23. 10. 2014, med 14.00 in 20.00 na Gortanovem trgu 15 v Kopru (prostori ŠOUP) odpira svoja vrata za vse, ki jih zanimajo njihove dejavnosti, še posebej MEDIACIJA.

Kaj je konflikt in kako ga razrešujemo? Ali je konflikt nujno slab in kaj se iz njega lahko naučim? Mediacija – kaj je že to? Kako lahko s pomočjo veščin in orodij mediacije bolje obvladujem in hitreje razrešujem konflikte?

Za podobna vprašanja in izmenjavo mnenj bodo v tem času na voljo posamezniki različnih poklicev, ki se na PRIMSS-u trenutno usposabljajo za mediatorje, že usposobljeni družinski mediatorji, ter trener mediatorjev.

V živo boste lahko spremljali, kako poteka usposabljanje, opazovali praktične vaje in igre vlog ter tako od blizu spoznali mediacijske veščine in orodja ter vsestransko uporabnost mediacije.

Dobili pa boste tudi vse informacije o 64- in 140-urnem osnovnem usposabljanju za mediatorje, ki se 14. In 15. novembra 2014 ponovno začenja na PRIMSS-u.

Elektronsko prijavnico zainteresirani dobijo na PRIMSS-ovi spletni strani TUKAJ.

Usposabljanja bodo potekala v prostorih PRIMSS-a na Koprski ul. 18. v Izoli, ob petkih in sobotah, vodil pa jih bo Mišo Pušnik, trener mediatorjev in družinski mediator pri zavodu Rakmo.

S programom usposabljanja in izvajanja mediacij za končne uporabnike želijo širiti kulturo konstruktivnega razreševanja ter obvladovanja konfliktov s pomočjo mediacije, saj gre za veščine, ki se je lahko nauči vsak ter tako prispeva h kvalitetnejšim (delovnim, osebnim ali drugim) odnosom in k strpnejši ter k rešitvam naravnani družbi.

»Veseli nas, da se usposabljanj udeležujejo posamezniki iz različnih delovnih okolij in poklicnih profilov, kot so učitelji, socialni delavci, podjetniki, pravniki, sodelavci nevladnih organizacij. V zadnjem letu je na PRIMSS-u opazno tudi večje povpraševanje oz. želja reševanja konfliktov z mediacijo. Konflikti so del našega vsakdana; pred njimi ne smemo bežati, pač pa jih razreševati, zato RAZREŠUJ KONFLIKTE – POSTANI MEDIATOR!«, sporoča Barbara Kramžar, koordinatorka vsebin in družinska mediatorka na PRIMSS-u.