Interesne dejavnosti
četrtek, 11. april 2019

Dan vina in čokolade

ŠOUP pripravlja že 6. Dan vina in čokolade.

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) se bo v koprski Taverni v petek, 19.4.2019, med 16. in 22. uro odvil že šesti Dan vina in čokolade. Udeleženci bodo lahko degustirali več kot 40 vrst vin ter različnih vrst čokolad in čokoladnih sladic.

S prireditvijo želijo študenti podpreti mlade vinarje in dogodek zasnovati v obliki »mladi za mlade«. Namen Dneva vina in čokolade je mladim približati različne vrste vin in njihovo pridelavo, hkrati pa jih seznaniti z različnimi okusi in vonji vina ter ga prikazati kot odlično kombinacijo s sladicami. 

»Vsako leto opažamo povečanje števila obiskovalcev in menimo, da prireditev uspešno združuje osveščanje in zabavo. Zanimanje za vinsko kulturo iz leta v leto narašča, zato z dogodkom osveščamo o zmernosti ter pozitivnih lastnostih vina in čokolade, hkrati pa vanj integriramo lokalno okolje ter ga predstavljamo domačim ter tujim obiskovalcem,« sporoča Adrijana Šučur, sekretarka za interesne dejavnosti ŠOUP.

Degustacija vin in čokoladnih sladic bo potekala s kuponi; cena enega kupona bo 0,50€. Del zbranega zneska bo namenjen v Sklad za socialno ogrožene študente Univerze na Primorskem.

»Druženje je dejavnik, ki ljudi povezuje, vendar je dodana vrednost prireditve tudi izobraževanje in znanje razstavljalcev. Spoznati se je možno z lokalnimi ponudniki, poslušati njihove zgodbe, njihovo osebno in poslovno pot, učiti se degustiranja in kulturnega pitja, predvsem pa se spoznavati in povezovati med seboj,« je za zaključek dodala Adrijana Šučur.

Program prireditve bo, poleg degustacije in zabavnega programa, vključeval še dve delavnici. Udeleženci delavnic se bodo lahko preizkusili v izdelavi vinskih etiket ter v slepem okušanju vin in sladic. Najboljši okuševalci se bodo potegovali za bogate nagrade

Facebook dogodek: Klik

Projekt sofinancira Mestna občina Koper in podpira Društvo vinogradnikov slovenske Istre.
Medijski pokrovitelji so Radio Capris, Regional Obala ter Portal Gastrogurman.si.

Dan vina in čokolade so podprli tudi KODA Events, Color Print, Skat Izola, Eurospin, Radenska, Čokoladnica Tramontana, Slorest Restavracije 123 in Hoteli Bernardin.


Zanimivo /povezane novice

Elitno zdravje Lara
21.05.2020

Elitno zdravje

Zdrav način življenja z Laro Zadnikar.

ENKA turnir maj
20.05.2020

ENKA turnir

ŠOUP karantena

imported
18.05.2020

ABC obdelave fotografij

Socialna akademija v okviru projekta Inkubator pripravlja spletno delavnico.

ŠOUP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamuditi

Dogodki